Rajone ženklinamos priedangos

priedanga juskaitis
Administracijos direktoriaus pavaduotojas Redas Juškaitis (dešinėje) išdalino seniūnams specialiuosius ženklus „Priedanga“, kuriais bus paženklinti statiniai, juose, esant pavojui, būtų galima laikinai apsistoti. D. Pavalkio nuotr.


Seniūnų pasitarimo metu administracijos direktoriaus pavaduotojas Redas Juškaitis išdalino seniūnams specialiuosius ženklus „Priedanga“, kad šie pažymėtų seniūnijų teritorijose esančius statinių rūsius, kuriuose, esant reikalui, trumpam galėtų pasislėpti gyventojai. Rajono savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu Šakių rajone patvirtinta 133 priedangos.
 
Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, iš viso šalyje priedangoms numatyti 1 tūkst. 914 statinių. Juose prireikus galėtų slėptis daugiau kaip pusė milijono gyventojų. Priedangoms tinka kolektyvinės apsaugos statiniai ir kiti pastatai, patalpos, inžineriniai statiniai ar kiti objektai, kuriuos galima pritaikyti trumpalaikei gyventojų priedangai nuo atsiradusių gyvybei ar sveikatai pavojingų veiksnių, gresiant ar susidarius ekstremaliajai situacijai ar karo metu. Priedangas rekomenduojama parinkti gyvenamųjų daugiabučių, visuomeninės, laisvalaikio, pramogų ir kitos paskirties statiniuose ar atskirai įrengtose požeminėse automobilių stovėjimo aikštelėse, garažuose, rūsiuose, technologiniuose, transporto ir pėsčiųjų tuneliuose, įmonių, sporto įstaigų sanitarinėse buitinėse patalpose, nedegių medžiagų sandėliuose ir kt.

Specialiuoju ženklu „Priedanga“ priedangoms skirti pastatai pradėti šalyje ženklinti dar rugsėjį. Mūsų savivaldybę ženklai pasiekė visai neseniai.

Seniūnai specialiuoju priedangos ženklu turės paženklinti iš viso 133 atitinkamo tipo statinius, kurių rūsiuose, esant reikalui, trumpam galėtų pasislėpti gyventojai. Daugiausiai, net 36 priedangos, numatytos Šakių seniūnijoje. Tarp jų – Šakių ligoninė, kultūros centras, „Žiburio“ gimnazija, „Varpo“ mokykla bei daugiabučių gyvenamųjų namų rūsiai. Net 29 priedangos bus paženklintos Kudirkos Naumiesčio seniūnijoje. Tai kultūros centro, seniūnijos, gimnazijos pastatai. Kitose seniūnijose numatyta po mažiau statinių. Tikimasi, kad priedangų sužymėjimas leis gyventojams jaustis saugesniems.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.