VVG turės internetines svetaines

makunaiteVasario 12 dieną Žemės ūkio ministras priėmė įsakymą, kuriuo remiantis šalies Vietos veiklos grupės (VVG) turės susikurti internetines svetaines.  

Kaip skelbiama Žemės ūkio ministerijoje, kaimo žmonės dažnai skundžiasi nežinantys, ką veikia, kokias strategijas kuria VVG. Tai prieštarauja Leader skelbiamam „iniciatyvos iš apačios“, viešumo, bendradarbiavimo ir partnerystės principams. Taigi, įsakyme numatoma, kad strategijos vykdytojas strategijos įgyvendinimo metu, bet ne vėliau kaip iki pirmojo mokėjimo prašymo pateikimo datos privalo sukurti internetinę svetainę ir užtikrinti jos techninę priežiūrą. Iki šiol VVG toks reikalavimas nebuvo keliamas, savo veiklą jos viešino pačių pasirinktomis priemonėmis. Daugelis tai darė savivaldybės internetinėse svetainės skiltyje, kartais skelbdavosi vietos spaudoje. Numatoma, jog internetinėje svetainėje bus viešinami teisės aktai ir kiti dokumentai, informacija apie renginius, susitikimus bei kita.
 
Nuotr. Šakių krašto VVG darbuotoja Jurgita Makūnaitė.

Svetainė nuo ministro įsakymo įsigaliojimo gyventojams turėtų būti prieinama per ateinančius šešis mėnesius. Iki šiol tam nebuvo skirta finansavimo, tad, anot Šakių krašto VVG darbuotojos Jurgitos Makūnaitės, pirmiausiai reikės pakeisti sutartį, numatant joje papildomas lėšas svetainės kūrimui ir palaikymui. „Paskui bus viešieji pirkimai, kuriuos, kaip ir visada, laimės tie, kurie pasiūlys paslaugą, kurios kaina ir kokybė mus tenkins labiausiai“,- teigė pašnekovė. Kaip žinoma, mūsų rajone taip pat yra šios paslaugos teikėjų, kuriuos galėtų sudominti galimybė dalyvauti konkurse.

Tikimasi, kad svetainė iš tiesų pasitarnaus žmonėms. „Mums rūpi šį įsakymą vykdyti ne vien tam, kad jis būtų įvykdytas, o padaryti svetainę iš tiesų įdomia ir naudinga mūsų rajono gyventojams“,- teigė J. Makūnaitė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.