Kretingiškiai seks šakiečių pavyzdžiu

sakiai_kretingaPenktadienį Šakiuose viešėjo Kretingos savivaldybės valdžios atstovai, kuriuos domino Šakiuose pastatytas Jaunimo kūrybos ir sporto centras, jame įrengtas baseinas. Svečiai tokį objektą nori statyti ir savo mieste, tad atvyko pažiūrėti, kaip realiai atrodo jau pabaigtas objektas.

Nuotr. Meras J. Bertašius Kretingos savivaldybės vadovui J. Mažeikai (antras iš dešinės) bei kitiems svečiams papasakojo, kaip buvo vykdomi darbai, aprodė įrengtas patalpas.


Pasak Kretingos rajono savivaldybės mero Juozo Mažeikos, jie panašaus komplekso statyboms jau yra numatę ir sklypą, ir parengę projektavimo dokumentus, tačiau atvyko pažiūrėti realų vaizdą. „Esu įsitikinęs, kad geriau vieną kartą pamatyti, nei daug kartų išgirsti. Kadangi mūsų norai beveik identiški tam, ką turite jūs, smagu pamatyti gyvai. Tai daug geresnis vaizdas nei tikėjausi“, - apžiūrinėdamas sporto salės ir baseino patalpas Šakiuose kalbėjo J. Mažeika. Su juo viešėję Kretingos rajono valdžios atstovai bei tarybos nariai veikiančiam sporto kompleksui negailėjo komplimentų. Svečiai džiaugėsi, kad ir kriziniu laikotarpiu šalyje iškyla tokie objektai. „Tiesiog super. Smagu žiūrėti, gal ir mes kažkada tokį turėsime“, - kalbėjo vienas iš delegacijos narių.

Rajono meras Juozas Bertašius, lydimas valdžios atstovų bei sporto centro administratoriaus Roberto Sako, aprodė kretingiškiams sporto salę, baseiną, papasakojo, kaip buvo vykdomi darbai, patarė, ko reikėtų vengti įgyvendinant tokio lygio projektą. Svečiai pripažino, kad jie bent jau kol kas iš šakiečių gali tik pasimokyti bei tikėtis, kad ateityje pasistatys tokį kompleksą, kokį turi Šakiai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.