Dažais kvepiančiuose kabinetuose - optimistiškas šurmulys ir nesibaigiantis darbymetis

konsultavimo biurasVioleta SEREDŽIUVIENĖ
 
Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnybos (LŽŪKT) Šakių biuro konsultantai po daugiau nei dvidešimties veiklos metų švenčia rimtas įkurtuves,- nuo liepos 10 dienos klientus pasitinka jau naujose patalpose, esančiose SODROS pastate, Kęstučio g. 2. Naujosiose patalpose, esančiose pačiame miesto centre, specialistai dirbs erdviuose kabinetuose,  konsultavimo tarnybos klientams bus įrengtas patogus ir jaukus laukiamasis. Ne tik pagerės klientų aptarnavimo sąlygos, bet ir išsiplės teikiamų paslaugų sąrašas.
 
Nuotr. Griškabūdžio žemės ūkio bendrovės vadovas P. Puskunigis gyrė naująsias Šakių konsultavimo biuro patalpas ir biuro vadovę, niekada naujų iniciatyvų bei sumanymų nestokojančią A. Pukinskienę.
 
Gyvena įkurtuvių nuotaikomis
 
„Paskutiniu metu mūsų konsultantų darbas vyko tarsi traukinyje, nes kabinetuose buvo labai ankšta,- nuolatinė grūstis ir durų varstymas. Dabar su kiekvienu klientu galėsime dirbti atskirai, laikantis visų privalomų konfidencialumo principų,“- naujosiomis patalpomis džiaugėsi Šakių rajono biuro vadovė, ekonomistė Aušrelė  Pukinskienė. Jau keletą metų ieškojusi tinkamų patalpų, Šakių konsultavimo tarnyba nusprendė įsikurti būtent šiame pastate. „Nuo šių metų sausio mėnesio prasidėjo patalpų remonto projekto derinimas. Į patalpų remontą bus investuota apie 100 tūkst. litų, kadangi teko iš esmės keisti kabinetų išplanavimą, iš buvusių viešbučio „kamurkių“ padaryti erdvius darbo kabinetus. Sudarėme patalpų nuomos sutartį penkeriems metams. Trečias aukštas gal ir nėra labai patogu, tačiau akivaizdus privalumas,- atskiras įėjimas iš gatvės pusės,“- įkurtuvių rūpesčiais dalijosi A. Pukinskienė. Ištikimas Šakių konsultavimo tarnybos biuro klientas, Griškabūdžio žemės ūkio bendrovės vadovas  Petras Puskunigis, apsilankęs naujosiose Šakių biuro patalpose, džiaugėsi pagerėjusiomis tiek specialistų, tiek klientų aptarnavimo sąlygomis. „Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnyba apskritai labai sparčiai atsinaujina, rajonų biurai įsirenginėja vis naujas patalpas, gerina savo klientų aptarnavimo sąlygas. Manau, Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnybos vadovo Edvardo Makelio darbo stilius yra labai geras,- jis ieško pigių, ekonomiškų, ūkiškų variantų. Vienu žodžiu, tvarkingai, taupiai tvarkosi, kaip ir Šakių biuro vadovė Aušrelė Pukinskienė,“ – kalbėjo P. Puskunigis.

Teikiamų paslaugų sąrašas išsiplės

Kaip ir anksčiau, pagrindinis dėmesys bus skiriamas klientų konsultavimui, įvairių paslaugų teikimui, kaupiamų duomenų apsaugai. Naujuose kabinetuose įrengtos metalinės spintos, kuriose saugomi visi svarbiausi dokumentai. Ūkininkų pirminės ūkių apskaitos dokumentai turi būti saugomi dešimt metų. „Konsultavimo tarnybos serveriuose esantys duomenys nukopijuojami kas savaitę ir perduodami saugoti į banką. Tad kokios nors elektroninės atakos ar virusai mums nėra baisūs,- mūsų klientų duomenys tinkamai apsaugoti“,- patikino biuro vadovė, ekonomistė  A.Pukinskienė.

Šakių konsultavimo tarnybos biuro moterišką kolektyvą papildė dvi naujos darbuotojos, tad dabar klientus aptarnaus jau devynios konsultantės. Kaip ir anksčiau, ūkininkai gali kreiptis dėl buhalterinės apskaitos tvarkymo, verslo projektų sudarymo ir paraiškų ES paramai gauti užpildymo, dėl projektų metinių ir galutinių ataskaitų parengimo, ūkio ekonominio gyvybingumo įvertinimo ir kitais rūpimais klausimais. Tarnybos vadovė džiaugiasi, kad ūkininkams galės pasiūlyti ir naujų paslaugų. Dabar biure dažniau lankysis gyvulininkystės konsultantas iš Marijampolės Vytas Gudaitis ir teiks paslaugas rajono ūkininkams. Didesnis dėmesys bus skiriamas miškininkystės problemoms spręsti, miškų priežiūros klausimams, miškų savininkų švietimui, konsultacijoms. „Didesnės patalpos - tai ir puiki galimybė didinti paslaugų kiekį, dažniau visiems susirinkti, suorganizuoti seminarus, mokymus, konsultacijas. Mūsų krašto ūkininkai stiprūs, besidomintys naujovėmis, todėl darbo visiems užtenka. Suksimės kaip įmanydami, stengsimės kuo daugiau pagelbėti rajono ūkininkams. Juk toks mūsų pagrindinis darbo tikslas ir principas“,- sakė Šakių biuro vadovė  A. Pukinskienė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.