Kitais metais didės seniūnų darbo krūvis ir atsakomybė

Praėjusių metų pabaigoje vykusiame paskutiniajame rajono seniūnų susirinkime visiems jo dalyviams 2014 - aisiais metais sėkmės linkėjo rajono meras Juozas Bertašius, administracijos direktorius Juozas Puodžiukaitis bei jo pavaduotojas Algimantas Damijonaitis.
 
Savivaldybės administracijos direktorius J.Puodžiukaitis seniūnus informavo, jog šie metai tiek savivaldybės darbuotojams, tiek seniūnams bus  nelengvi išbandymų metai. Nuo 2014 metų socialines išmokas teks skirstyti pačioms savivaldybėms. „Mūsų rajonui teks paskirstyti apie  9 mln. litų, numatytų  įvairioms socialinėms išmokoms. Didelė atsakomybė skirstant lėšas teks ir seniūnams. Gali kilti daug nepasitenkinimo ir triukšmo, nes kai kurie žmonės linkę ieškoti ir to, kas jiems nepriklauso. Bus sudarytos specialios komisijos, kurioms teks didžiulis darbo krūvis,“- pastebėjo administracijos direktorius J.Puodžiukaitis. Gali būti, kad dėl objektyvių priežasčių socialinių išmokų ir pašalpų mokėjimas 2014 metų pradžioje rajono gyventojams gali šiek tiek vėluoti. Vyriausybė yra pažadėjusi, kad toms savivaldybėms, kurioms metų pradžioje iškils tam tikrų finansinių problemų,  bus sudarytos galimybės gauti iš valstybės paskolą su 1 proc. palūkanomis.

 Seniūnų nuomone, nuolat didėjant seniūnų darbo krūviui ir atsakomybei,  nuo kitų metų turėtų didėti ir seniūnų darbo užmokestis. Po trumpų diskusijų, administracijos direktorius pažadėjo, kad seniūnų atlyginimo didinimo klausimas bus aptartas  pradėjus svarstyti  2014 metų biudžetą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.