Kai nugali didelis noras ir užsispyrimas

sukaityteAgnė NAUMAVIČIŪTĖ
 
Iš Lukšių miestelio kilusi 22 metų Agnė Šukaitytė nuėjusi į sporto klubą net nepagalvojo, jog ši veikla peraugs į kažką didesnio. Šiuo metu Agnė skina laurus įvairiuose kūno rengybos ir kultūrizmo čempionatuose. Pakalbinta Eglė pasidalijo savo mintimis apie sportą, laisvalaikį ir svajones.
 
Nuotr. A. Šukaitytė su treneriu V. Mikuckiu WFF-WBBF Pasaulio mėgėjų čempionate, kuriame iškovojo I vietą ir tapo absoliučia visų kategorijų nugalėtoja.
 
Kur mokaisi?

Mokausi Lietuvos sporto universitete (LSU). Esu 4 kurso kineziterapijos studentė.
 
Papasakok, nuo ko prasidėjo tavo sportinė veikla?

Mano sportinė veikla prasidėjo labai atsitiktinai. Studijuojant pritrūko fizinės veiklos, norėjosi išbandyti kažką naujo, todėl nusprendžiau eiti į sporto klubą. Kai atėjau į pirmą treniruotę, mane iškart pastebėjo treneris Vytautas Mikuckis, kuris pasiūlė ruoštis kūno rengybos (fitneso) varžyboms. Net nepagalvojusi sutikau.
 
Ar nesunku sportinę veiklą suderinti su mokslais?

Kartais sunku. Bet noras sportuoti priverčia viską daryti taip, kad viską spėčiau. Nei mokslai, nei sportas nenukenčia, nes savo dieną pradedu anksti ryte, o baigiu vėlai vakare. Tačiau prie tokios savo dienotvarkės jau pripratau ir net neįsivaizduoju, kad galėtų būti kitaip.
 
Kiek laiko jau sportuoji?

Kūno rengyba užsiimu dar tik dvejus metus, tačiau man labai gerai sekasi.
 
Ar buvo akimirkų, kai norėjosi nuleisti rankas, buvo per sunku?

Tokių akimirkų dar niekada nebuvo ir labai tikiuosi, jog nebus.
 
Papasakok, ką esi laimėjusi?

Laimėjusi esu daug ką, visada užimu prizines vietas. Tačiau šie metai man yra sėkmingiausi. Europos mėgėjų čempionate Taline laimėjau I vietą. Neseniai Slovakijoje vykusiame Pasaulio mėgėjų čempionate taip pat laimėjau I vietą ir tapau absoliučia visų kategorijų nugalėtoja. Slovakijoje vykusiame Pasaulio profesionalų čempionate laimėjau I vietą ir taip pat tapau absoliučia nugalėtoja.
 
Ar būna tokių atvejų, kai iš aplinkinių jauti pavydą dėl tobulos figūros ir pasiektų laimėjimų?

Tiesą sakant, taip nutinka labai dažnai. Dažniausiai pavydi merginos. Tačiau yra ir tokių žmonių, kurie mane labai palaiko ir negaili pagyrų ir gražių žodžių.
 
Kas tave labiausiai palaiko, skatina eiti pirmyn?

Didžiausią palaikymą jaučiu iš trenerio, širdies draugo, šeimos ir draugų. Todėl jiems esu be galo dėkinga.
 
Kaip atrodo tavo diena, kai ruošiesi varžyboms? Ar daug jų, tavo kaip sportininkės kelyje, jau buvo?

Mano diena, kai ruošiuosi varžyboms yra labai panaši, kaip ir ne varžybų metu. Sportuoju 6 kartus per savaitę po 3val. Mano maisto racioną sudaro: paukštiena, jautiena, žuvis, kiaušiniai, angliavandeniai su mažu glikemijos indeksu, daržovės bei vaisiai. Riebaliukus gaunu iš riešutų bei augalinės kilmės aliejų. Priešvaržybinė dieta dar griežtesnė, jos metu tenka atsisakyti visų vaisių bei riboti suvalgomų angliavandenių ir riebalų kiekį. Todėl likus savaitei iki varžybų valgau tik virtą vištienos krūtinėlę su ryžiais, bei agurku. Esu dalyvavusi 12 varžybų.
 
Ką mėgsti veikti laisvalaikiu?

Sportas – man geriausias laisvalaikis, be jo neįsivaizduoju nė dienos. Taip pat stengiuosi kažką nuveikti su draugais.
 
Ką galėtum patarti moterims, merginoms, kurios nuolat kankinasi dėl savo svorio ir figūros?

Patarčiau atsistoti prieš veidrodį, gerai įsižiūrėti į save ir užduoti tokį klausimą: „Ar patinku sau tokia, kokia esu?” Nereikia tikėtis greito rezultato, tai labai sunkus darbas. Reikia pradėti save prisižiūrėti šiandien, o ne rytoj ar kitą savaitę.
 
Kokios tavo svajonės?

Šiuo metu mano didžiausia svajonė - baigti mokslus ir tęsti savo karjerą sportinėje veikloje.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.