E. Nickus: „Atkaklus darbas kartais išlygina net patirtį ir meistriškumą...“

nickus2Asta GVILDIENĖ
 
Naują 2014–2015 metų Nacionalinės krepšinio lygos sezoną Šakių krepšinio klubas „Zanavykas“ pradėjo visiškai nauja sudėtimi ir su pasikeitusiu vyriausiuoju treneriu. Primename, kad šakiečių komandoje liko tik vienas senbuvis žaidėjas – Marijus Užupis, o už komandos vairo stojo gerai žinomas vyriausiasis treneris Edas Nickus. Šiandien ir klabiname jį norėdami sužinoti, kaip neseniai suformuota komanda spėjo pasiruošti naujam sezonui.
 
Nuotr. E. Nickus įsitikinęs – nors pradžia laukia sunki, bet komanda jauna, tačiau ne be patirties.
 
Kaip vertinate naują komandos sudėtį?
 
Iš senbuvių žaidėjų „Zanavyko“ komandoje liko tik vienas vietinis žaidėjas – Marijus Užupis, kuris daug ir sąžiningai dirba. Manau, ateityje jis galės žaisti net ir Lietuvos krepšinio lygoje. Klubą papildė trys nauji gynėjai – Paulius Malašauskas, Justas Nausėdas ir Taurantas Tamošiūnas, taip pat puolėjas – Šarūnas Beniušis bei centras – Tomas Miškinis. Visi šie krepšininkai praėjusiame sezone rungtyniavo Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) žaidusio „LSU-Atleto“ gretose. Naujoje komandoje – 12 jaunų, tačiau perspektyvių  krepšininkų. Vyriausias - komandos kapitonas P. Malašauskas. Jam 23 metai. Visi kiti vaikinai – žymiai jaunesni.

Ar pasirengę naujajam NKL sezonui?

Treniruotis pradėjome labai anksti – nuo rugpjūčio 4 dienos, todėl šiandien naujam sezonui esame  jau visiškai pasirengę. Sužaidėme devynerias draugiškas rungtynes su stipriomis komandomis – ta patirtis nenueis veltui. Vaikinų darbu esu patenkintas. Turime bėdų dėl aukštesnių vaikinų traumų. Gediminui Juozapavičiui padaryta kelio operacija, o Pijus Mykolaitis  buvo gavęs rimtą čiurnos traumą, todėl negalėjo treniruotis pilna jėga.
 
Kokius esminius dalykus reikėtų dar pataisyti komandoje?

Tobulėjimui ribų nėra. Geram krepšininkui nėra kada sustoti. Tam ir sąlygos treniruotėms sudarytos puikios. Rungtynės su antrąja „Žalgirio“ komanda parodė, kad ir neturėdami trijų ar penkių žaidėjų neturėjome vargo, netgi leidome pažaisti ir tiems vaikinams, kurie galbūt kažkada pateks į komandą. Tad manau, kad nors komanda jauna, tačiau ne tokia, kuri neturėtų patirties. Juo labiau, kad dalis krepšininkų yra žaidę ir LKL, ir stipriuose tarptautiniuose turnyruose. Svarbiausia, kad žaidėjams sezono metu pavyktų išvengti traumų.
 
Kokias ambicijas keliate naujajam sezonui?

Manęs, kaip trenerio, nedomina žemesnės vietos nei ketvirta. Tad į ketvertuką privalome patekti. Jei atvirai, mus labiausiai domintų pirmoji vieta. Kitaip nebūtų dėl ko sportuoti ir prakaito lieti. O vaikinai iš tiesų yra pajėgūs. Tai parodė ir rungtynės su JAV studentų komanda, kurią Garliavoje nugalėjome rezultatu 88:79. Tokie susitikimai turi didelę naudą.
 
Ką manote apie pirmuosius „Zanavyko“ varžovus?

Pirmosios rungtynės vyks šį penktadienį išvykoje su Jonavos „Petrochema“ – labai principinga komanda, o antrosios – jau kitą dieną Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centre su Marijampolės „Sūduva – Mantinga“ – realiausia pretendente į čempiones. Taigi pradžia laukia sunki, tačiau lengvų varžovų nėra. Reikia žaisti, stengtis ir tik tada kalbėti apie rezultatus. Atkaklus darbas kartais išlygina net patirtį ir meistriškumą.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.