Bėgo knygnešių keliais

maratonasPraėjusį penktadienį vyko tradicinis jau devintasis bėgimas „Knygnešių keliais - 2014“, kurį jau šeštus metus iš eilės inicijavo ilgametę labdarą mūsų rajono mokykloms teikiantis Günter Toepfer iš Vokietijos. Apie 60 bėgikų, startavusių Kudirkos Naumiestyje, įveikė 38 kilometrų distanciją ir finišavo Sudarge.
 
Nuotr. Ne visi bėgikai sėkmingai įveikė 38 kilometrų distanciją ir finišavo Sudarge.
 
Šiemet tradiciniame bėgime „Kudirkos Naumiestis - Sudargas“ dalyvavo septynios komandos, kurių sudėtyje buvo po dvi merginas ir penkis vaikinus. Po vieną komandą sudarė Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos,  Slavikų pagrindinės ir Lekėčių mokyklos bei Kidulių pagrindinės mokyklos Sudargo Martyno Sederevičiaus skyriaus moksleiviai, dvi - Lukšių gimnazistai. Be jų, bėgime dalyvavo dar šešetas pavienių asmenų, atvykusių ne ti iš mūsų, bet ir iš kitų Lietuvos rajonų. Žinoma, tarp jų buvo ir ilgametis bėgimo veteranas Gediminas Dovydaitis, kaip ir kasmet, pasveikintas kaip vyriausias šio renginio dalyvis.

Greičiausiai, per 2 val. 55 min., 38 kilometrų distanciją įveikė Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos komanda. Antroji finišavo Lukšių Vinco Grybo gimnazijos 1 – oji komanda, „Knygnešių kelią“ įveikusi per 3 val. 10 min. Tik penketu minučių nuo jų atsiliko pasieniečių komanda, laimėjusi trečiąją vietą. Tarp pavienių bėgikų greičiausias buvo Vytautas Gražys (Vilniaus raj.). Antrąją vietą iškovojo Andrius Didžbalis. Trečioji atbėgo vilnietė Danutė Bakaitytė.

Nugalėtojai buvo apdovanoti ne tik savivaldybės įsteigtomis taurėmis bei medaliais, bet ir vokiečio, Šakių miesto garbės piliečio G. Toepfer paruoštais prizais. Visiems dalyviams įteikti  specialiūs bėgimo „Knygnešių keliais-2014“  atminimo medaliai. Renginio pabaigoje bėgimo dalyviai vaišinosi Kukarskės senelių globos namuose virta koše.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.