Prie Šakių „Zanavyko“ vairo - Edas Nickus

zanavykas nickusŠakių  „Zanavykas“ rado pamainą du sezonus iš eilės vyriausiojo trenerio pareigas ėjusiam Giedriui Žibėnui. Prie ekipos vairo stojo patyręs 58-erių metų krepšinio specialistas iš Marijampolės – Edas Nickus su savimi į komandą atsivedęs ir penkis „LSU – Atleto“ žaidėjus. Naujai suformuota komanda praėjusį penktadienį sužaidė draugiškas rungtynes su Kataro ekipos krepšininkais ir pelnė pirmąją pergalę.
 
Nuotr. Naujai suformuotą „Zanavyko“ komandą varžyboms ruošia žymus treneris E. Nickus.
 
Edas Nickus – visiems gerai žinomas ilgametis Lietuvos sporto universiteto dėstytojas, patyręs treneris, į profesionalų sportą išleidęs ne vieną dešimtį gerų krepšininkų. Jo svajonė  studijuoti Kūno kultūros institute, dar besimokant Marijampolės vidurinėje mokykloje, išsipildė su kaupu. Jis pasekė savo mokytojų – puikių pedagogų, paskyrusių savo gyvenimą tam, kad jaunus žmones parengtų sportui, pėdomis. Praėjusį sezoną jis treniravo Kauno  „LSU - Atletą“, kuris rungtyniavo aukščiausioje Lietuvos krepšinio lygoje, o šį tapo vyriausiuoju Šakių „Zanavyko“ komandos treneriu.

Prie „Zanavyko“ vairo stojęs žymus treneris, su savimi atsivedė ir penkis Kauno „LSU - Atleto“ žaidėjus. Komandą papildė trys gynėjai – Paulius Malašauskas (sužaidė 34 rungtynes, kuriose vidutiniškai pelnydavo po 3,1 taško, atkovodavo 1,7 atšokusio kamuolio, atlikdavo 3,4 rez. perdavimo, bendras naudingumo balas  – 4,6), Justas Nausėdas (sužaidė 11 rungtynių, kuriose vidutiniškai pelnydavo po 2 taškus, atkovodavo 1,5 atšokusio kamuolio, atlikdavo 1,1 rez. perdavimo, o bendras naudingumo balas siekė 1,7) ir Taurantas Tamošiūnas (sužaidė 30 rungtynių, kuriose vidutiniškai pelnydavo po 6,5 taško, atkovodavo 1,9 atšokusio kamuolio, atlikdavo 1,3 rez. perdavimo, o bendras naudingumo balas – 4,2). Puolėjas Šarūnas Beniušis (sužaidė 29 rungtynes, kuriose vidutiniškai pelnydavo po 5,3 taško, atkovodavo 3,3 atšokusio kamuolio, atlikdavo 0,4 rezultatyvaus perdavimo, o bendras naudingumo balas siekė 5,4) ir centras Tomas Miškinis (sužaidė vos 7 rungtynes, kuriose vidutiniškai pelnydavo po 3 taškus, atkovodavo 2 atšokusius kamuolius, o bendras naudingumo balas – 2,7). Visi šie krepšininkai praėjusiame sezone rungtyniavo Lietuvos krepšinio lygoje žaidusios „LSU-Atleto“ komandos gretose.

Rugpjūčio 15 dieną Palangoje naujai suformuota Šakių „Zanavyko“ komanda žaidė pirmąsias draugiškas rungtynes su Kataro rinktine, kuri ruošiasi Azijos žemyne vyksiančioms varžyboms. Krepšinio aikštelėje vyko tikras mūšis. Iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus keturioms sekundėms, šakiečiai taikliu metimu išlygino rezultatą ir tęsė kovą su Kataro krepšininkais. Pratęsimo metu jie  įrodė savo pranašumą ir rezultatu 76 : 73 palaužė svečių rinktinės pasipriešinimą. „Zanavyko“ gretose taikliausi buvo M. Užupis, M. Sadauskas ir P. Mykolaitis, įmetę po 12 taškų. Kataro rinktinėje išsiskyrė Muhamedas Vusufas, kuris pelnė 29 taškus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.