Plaukimo pamokos parodė, kad baseinas Šakiams buvo ypač reikalingas

pauliukasAsta GVILDIENĖ
 
Po beveik du mėnesius trukusių vasaros atostogų ir profilaktikos darbų, Šakių baseinas,  kasmet pritraukiantis vis daugiau ne tik mūsų, bet ir aplinkinių rajonų gyventojų, ir vėl priima lankytojus. Jį pamėgo ir patys mažiausieji, kartu su tėveliais atvykstantys pasimankštinti vandenyje, ir plaukimo pamokas lankantys moksleiviai.
 
Nuotr. P. Puskunigio teigimu, net ir suaugusieji pasiteirauja apie galimybę pasimokyti plaukti, tačiau konkrečių pageidavimų treneriai nesulaukė.  
 
Pasak plaukimo trenerio Pauliaus Puskunigio, kasmet į plaukimo pamokas, vykstančias Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centro baseine susirenka nuo 100 iki 150  septynerių – penkiolikos metų mokinių. „Šis skaičius stabilus. Iš pradžių prisirašo labai daug norinčiųjų išmokti plaukti, o po pirmųjų pamokų šiek tiek atbyra, tačiau galimybių į plaukimo pamokas priimti ir daugiau vaikų visada yra“, - teigė P. Puskunigis.

Trys centre dirbantys treneriai P. Puskunigis, Aurelijus Marčiulionis ir Algirdas Banevičius būtų pajėgūs išmokyti plaukti ir daugiau norinčiųjų. Be to, rajono tarybos narių nustatytos šių paslaugų kainos yra tikrai simbolinės. Už plaukimo pamokas tereikia susimokėti po 5 litus – tiek moksleiviams kainuoja vienas apsilankymas baseine.

Nors užsiėmimai, kaip paprastai, prasidės tik nuo spalio mėnesio, registracija jau vyksta. Kol kas sąrašuose yra 70 vaikų, tačiau pastebima tendencija, kad daugiausiai suskumba registruotis paskutinėmis rugsėjo dienomis.  Supranta, kad baseiną lanko daugiausiai šakiečiai, tačiau pastaruoju metu vis daugiau moksleivių grupių atvyksta ir iš kitų rajono mokyklų. Nors kasmet atsiranda pageidavimų, kad plaukti būtų mokomi ir ikimokyklinukai, tačiau, pasak centro administratoriaus Roberto Sako, bandymai suburti juos į grupes parodė, kad sunku surasti jiems tinkamą laiką. Be to, atsiranda problemų ir su darželinio amžiaus vaikų dienos režimu – jos kyla dėl popietinio miego valandų.  

Šiemet norinčiųjų išmokti plaukti gretas papildė ir VO „Gelbėkit vaikus“ Šakių vaikų dienos centro vykdomas projektas „Augu sveikas ir saugus“, finansuojamas Kūno kultūros ir sporto departamento. Už šiam kilniam tikslui skirtus 18 tūkst.  209 litus iki Naujųjų metų plaukti baseine mokysis dar 13 vaikų grupių: 67 pirmų – penktų klasių mokiniai iš Sintautų pagrindinės mokyklos ir 85 Šakių „Varpo“ mokyklos pradinukai. Jie baseine kartu su savo mokytojomis lankysis kūno kultūros pamokų metu.

Projekto vadovė Jūratė Arštikaitienė džiaugiasi, kad abiejų mokyklų vadovai Vytautas Strolys ir Vitas Daniliauskas sutiko šias plaukimo pamokas integruoti į ugdymo procesą. Po pamokų plaukti mokysis ir po 12 Šakių, Vilkaviškio bei Jurbarko vaikų dienos centrus lankančių vaikų.  Pasak J.Arštikaitienės, ateinančią vasarą projekte dalyvaujantys moksleiviai vandenyje jausis saugiau, ramesni bus ir jų tėveliai.

Kartais ir suaugusieji pasiteirauja, ar yra galimybė baseine pasimokyti plaukti, tačiau konkrečių pageidavimų treneriai nesulaukė, o jei kam nors kyla klausimų, jie visuomet pasirengę pamokyti, padėti. Ne paslaptis, kad baseinas vis daugiau lankytojų sulaukia iš Kybartų, Tauragės, Viešvilės, Jurbarko, Vilkaviškio ir net Kauno. Baseiną pamėgo ir patys mažiausieji, atvykstantys pasimankštinti vandenyje kartu su tėveliais. Be abejo, jie ir šiemet bus mielai laukiami. Kaip ir pernai, kūdikėlius čia pasitiks kineziterapeutė Agnė Stanislovaitytė, kuri būsimas mamytes  kviečia į nugaros raumenų stiprinimo mankštas, vykstančias du kartus per savaitę. Šiemet, kaip ir kasmet, nebus pamiršti ir kiti mankštas vandenyje pamėgę baseino lankytojai. Jiems užsiėmimai vyks kaip įprastai.

Treniruoklių salė nė kiek ne mažiau populiari nei baseinas. Joje net vasarą netrūksta lankytojų. Pasak trenerio, salę aktyviau lanko jaunimas ir moterys, kurie sudaro apie 65 proc. visų lankytojų. Centro lankymo pikas jaučiamas gruodžio – vasario mėnesiais. Vėliau žmonės skuba dirbti žemę, sodinti daržoves, o vasarą visi patraukia į gamtą, prie vandens telkinių, tad baseinas visiškai ištuštėja.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.