Paskutinės dvi pergalės kilstelėjo „Zanavyką“ į septintąją vietą

Praėjusi savaitė Nacionalinėje krepšinio lygoje Šakių „Zanavyko“ komandai buvo sėkminga. Edo Nickaus auklėtiniai savų žiūrovų akivaizdoje po permainingos kovos (79:76) palaužė Molėtų „Ežerūną – Karį“, o išvykoje (72:76) nugalėjo Joniškio „Delikatesą“  ir turnyrinėje lentelėje pakilo į septintąją vietą.
 
Nors varžybų pradžia Molėtų „Ežerūno – Kario“ komandai buvo sėkmingesnė nei zanavykams, kurie pirmuosius tris kėlinius pralaimėjo savų žiūrovų akivaizdoje, tačiau paskutinysis ketvirtis buvo lemiamas. „Zanavyko“ ekipos krepšininkai ne tik sugebėjo pavyti savo varžovus, bet ir persverti rezultatą savo naudai. Po taiklaus Marijaus Užupio tolimo metimo rezultatas tapo lygus 72:72, o netrukus Paulius Beliavičius dvitaškiu išvedė „Zanavyką“ į  priekį. Atsakingiausiu momentu šakiečiai neklydo ir šventė pergalę rezultatu 79:76.

Daugiausiai prie pergalės prisidėjo Šarūnas Vingelis, pelnęs 33 taškus (13/18 dvit., 2/4 trit., 6 atk. kam., 33 naud. bal.), Paulius Malašauskas (3/3 dvit., 6 rez. perd., 22 naud. bal.) ir Marijus Užupis (3/4 trit., 5 atk. kam., 18 naud. bal.), pataikę po 11 taškų. Varžovų komandoje pasižymėjo Evaldas Baniulis, įmetęs 26 taškus (7/11 baud. met., 6 atk. kam., 6 išpr. varž. pražangos, 21 naud. bal.), Saulius Kuzminskas, pelnęs 15 taškų (6/8 dvit.), ir Žygimantas Šeštokas, kurio sąskaitoje 12 taškų.

Susitikimas su Joniškio „Delikateso“ ekipos žaidėjais baigėsi taip pat „Zanavyko“ pergale. Nors aikštelėje kiekvieną minutę vyko permaininga kova – vieną kėlinį pranašesnė buvo viena, kitą – kita komanda, tačiau paskutiniame kėlinyje šakiečiai suėmė save į rankas ir po taiklaus Pauliaus Beliavičiaus dvitaškio pradėjo alsuoti varžovams į nugarą. Prasidėjus paskutinei ketvirčio minutei, Šarūnas Vingelis smeigė tolimą metimą ir po labai ilgos pertraukos išvedė „Zanavyką“ į priekį. Lemiamu metu iniciatyvos iš savo rankų nebepaleidę šakiečiai po atkaklios kovos nugalėjo Joniškio „Delikatesą“ rezultatu 76:72.

Rezultatyviausi „Zanavyko“ komandoje buvo Šarūnas Vingelis, pataikęs 25 taškus (5/9 dvit., 4/6 trit., 24 naud. bal.), ir Marijus Užupis, pelnęs 12 taškų (4/7 dvit., 5 atk. kam., 19 naud. bal.). Varžovų komandoje geriausiai žaidė Šarūnas Kulevičius, įmetęs 20 taškų (7/14 dvit., 7 atk. kam., 17 naud. bal.), Žilvinas Petraitis, pelnęs 19 taškų (6/10 dvit., 8 atk. kam., 25 naud. bal.), ir Mantas Pukinskas, kurio sąskaitoje 15 taškų (5/5 dvit., 18 naud. bal.).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.