Šakiuose rungėsi badmintonininkai

Nepralenkiamas varžybose buvo Vilius Bagdanavičius, pirmą vietą iškovojęs vyrų vienete bei vyrų dvejete poroje su Jonu Malinausku. Organizatorių nuotr.

„Kius kius kius į Šakius“ – kvietė šūkis badmintonininkus į „Auksinę raketę“ Šakiuose. Čempionatas Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centre įvyko praėjusį savaitgalį, jėgas trijose skirtingose pajėgumo grupėse išbandė ne tik šakiečiai, bet ir svečiai iš Tauragės, Vilniaus, Marijampolės, Kazlų Rūdos, Kauno. Iš viso 57 dalyviai.

Kaip po renginio informavo Šakių kultūros ir sporto klubo (KiSK) vadovė Inga Bankauskienė, nepralenkiamas varžybose buvo Vilius Bagdanavičius. Jis pirmą vietą iškovojo vyrų vienete bei vyrų dvejete poroje su Jonu Malinausku. Antras vyrų vienete – buvęs šakietis Andrius Bendoraitis, trečias – J. Malinauskas. Vyrų dvejete antrą vietą užėmė Šarūnas Poderys poroje su A. Bendoraičiu.

Vyrų dvejete C pajėgumo grupėje pirmi buvo Giedrius Arbačiauskas su marijampoliečiu Tomu Kučinsku, treti – šakiečiai Rytis ir Arūnas Vizgirdos.

Moterų dvejetuose B grupėje antrą vietą užėmė I. Bankauskeinė su Toma Jančiauskiene, trečią – Diana Vizgirdienė ir Jurgita Vaškelytė.

Kitame pogrupyje tarp moterų pirmą vietą iškovojo Justė Vasiliauskaitė ir Aldona Pikčilingienė, antros buvo Barbora Bieliauskaitė ir Gabrielė Dijokienė, o trečios – Kristina Paškevičienė ir Gabrielė Nazaraitė-Masevičienė.

Mišriuose dvejetuose pirmą vietą iškovojo A. Bendoraitis ir Karolina Bagdonaitė, antrą vietą užėmė buvęs Šakių klubo narys Mantas Palubinskas ir Roberta Palubinskienė.

Kitoje pajėgumo grupėje trečią vietą užėmė Giedrius Arbačiauskas ir Asta Rėčkuvienė. Trečioje grupėje antri buvo K. Paškevičienė ir Ignas Lukoševičius, treti – J. Vasiliauskaitė ir Egidijus Peleckis.

Beje, Šakių KiSK vadovė I. Bankauskienė neseniai grįžo iš trenerių mokymų Portugalijoje, kur 10 dalyvių iš Lietuvos, Estijos, Slovakijos, Kroatijos, Prancūzijos ir kitų šalių tobulino trenerio įgūdžius. Nors pati Inga neturi treniravimo patirties, tačiau sėkmingai įgijo sertifikatą. Moteris pripažįsta jau kurį laiką svarsčiusi, nuo ko gi reikėtų pradėti norint treniruoti, tad išgirdusi apie galimybę išvykti į Portugaliją nedvejojo, juolab palaikymo sulaukė tiek iš Badmintono federacijos, tiek KiSK. Tad įgijusi bazinius ir pagrindinius dalykus ji jau galėtų imtis treniravimo, nors patikina, kad dar tikrai yra ko išmokti ir kur tobulėti. Visgi nors kiti mokymuose dalyvavę badmintonininkai turėjo treniravimo patirties, Inga dėstytojų buvo įvardyta kaip padariusi didžiausią pažangą. Tad Šakių KiSK vadovė džiaugiasi turėjusi progą įgyti išties puikios patirties ir kas žino, gal netrukus ji jau vyks į aukštesnio meistriškumo mokymus.

O jau balandžio 27 d. Šakiuose suplanuotas nemokamas badmintono renginys šios sporto šakos populiarinimui.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.