Bėgo knygnešių takais

begimo nugaletojaiRugsėjo 17 dieną vyko tradicinis aštuntasis bėgimas „Knygnešių takais“, kurį jau penktus metus iš eilės inicijavo ilgametę labdarą mūsų rajono mokykloms teikiantis Günter Toepfer iš Vokietijos. Septynios bėgikų komandos, startavusios Sudarge, įveikė 38 km distanciją ir finišavo Kudirkos Naumiestyje.
 
Nuotr. Pirmąją vietą laimėję Kudirkos Naumiesčio gimnazistai džiaugėsi G. Toepfer (antras iš kairės) įsteigtais prizais.
 
Šiemet tradiciniame bėgime „Sudargas – Kudirkos Naumiestis“ dalyvavo septynios komandos, kurių sudėtyje - po dvi merginas ir penkis vaikinus. Vieną komandą sudarė Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos moksleiviai, dvi - Lukšių gimnazistai, dvi - Slavikų pagrindinės mokyklos sportininkai, vieną - Kidulių pagrindinės mokyklos Sudargo skyriaus moksleiviai. Be to, bėgime savo jėgas išbandė ir rajono pasieniečiai bei ilgametis bėgimo veteranas Gediminas Dovydaitis.

Jau trečius metus iš eilės bėgimas „Knygnešių takais“ buvo organizuojamas estafetėmis. 38 km distanciją septyni komandos nariai turėjo įveikti pasikeisdami. Greičiausiai, per 2 val. 48 min., distanciją įveikė Kudirkos Naumiesčio komanda. Antroji finišavo Lukšių 1 – oji komanda (3 val. 3 min.). Trečia  atbėgo Lukšių 2 – oji komanda (3 val. 16 min.). Bėgikas G.Dovydaitis visą atstumą įveikė per 3 val. 28 min.

Nugalėtojai buvo apdovanoti ne tik savivaldybės įsteigtomis taurėmis bei medaliais, bet ir vokiečio, Šakių miesto garbės piliečio G. Toepfer paruoštais ženkliukais bei marškinėliais. Be to, prizinių vietų nugalėtojams buvo įteikti ir specialiai šiam bėgimui jo įsteigti prizai: treniruoklis, benzopjūklas ir  grąžtas. Kadangi naumiestiečiai pasirinko treniruoklį, kiti du prizai liko Lukšių Vinco Grybo gimnazijai. Šiemet savo prizus jauniausiam ir vyriausiam maratono dalyviui įteikė ir Šakių visuomenės sveikatos biuras. Vyriausiam bėgimo dalyviui G.Dovydaičiui buvo įteikti marškinėliai, o jauniausiai Sudargo skyriaus moksleivei Ingridai Dumčiūtei – kamuolys. Renginio pabaigoje bėgimo dalyviai vaišinosi iš G.Toepfer supirktų produktų paruošta koše.

Beje, jau 48 kartą Lietuvoje besilankantį G.Toepfer, teikiantį labdarą Lietuvos bendrojo lavinimo mokykloms, vaikų darželiams ir vaikams, sergantiems retomis ligomis, šių metų birželio 17 dieną Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė apdovanojo ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi, kurį jis žada atsiimti kitų metų vasario 16 – osios minėjimo metu.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.