3 būdai, leidžiantys atsikratyti nepageidaujamo kūno svorio

riebalu nusiurbimas nuotr Pexels SHVETS Production
Nemaža dalis žmonių susiduria su tam tikrais išvaizdos kompleksais. Gana dažna priežastis, dėl kurios kyla nepasitenkinimas išvaizda – pertekliniai kūno riebalai. Šie taip pat daro neigiamą įtaką organizmui. Tad norint sumažinti riebalinį audinį ir galbūt išvengti susijusių sveikatos sutrikimų, patariama atkreipti dėmesį į šiame straipsnyje pateiktus 3 būdus, kurie leis ne tik padailinti kūno formas, bet ir palaikyti geresnę organizmo būklę.
 
1. Liposakcija

Priklausomai nuo individualaus atvejo, kartais efektyviausia išeitis – riebalų nusiurbimas. Tai saugi procedūra, kuri atliekama taikant vietinę arba bendrinę nejautrą. Žinoma, labai svarbu savo sveikatą patikėti tik profesionalams. Operacijos metu į kūną įšvirkščiamas skystis, kuris anestezuoja ir suskaido riebalines ląsteles. Tada į pjūvio vietas įkišamas vamzdelis, kuriuo išsiurbiami riebalai. Dažniausiai riebalai šalinami nuo:

●    smakro;
●    kaklo;
●    pilvo;
●    sėdmenų;
●    kojų.

Liposakcija yra itin populiari procedūra, nes rezultatai matomi iš karto. Žinoma, norint užtikrinti sklandų žaizdų gijimą, būtina naudoti spaudžiamus tvarsčius, pavyzdžiui, elastinį bintą, korsetus, specialias spaudžiančias kelnes. Šiuos patariama nešioti 3–6 savaites. Galutinis kūno kontūras matomas po 3–4 mėnesių.

2. Subalansuota mityba ir aktyvumas

Norint gerinti bendrą sveikatos būklę ir palaikyti stabilų svorį, svarbu laikytis subalansuotos mitybos principų ir judėti. Mitybos ekspertai pataria vartoti daugiau baltymų. Patiekalas, kuriame yra didesnis kiekis baltymų, bus kur kas sotesnis nei sudarytas daugiausia iš angliavandenių arba riebalų. Dėl to sotumo jausmas išlieka ilgiau ir nesinori užkandžiauti.

Taip pat į maisto racioną įtraukite skaidulas ir geruosius angliavandenius. Pavyzdžiui, vaisius, šviežias ir ankštines daržoves. Be to, vartokite pakankamai vandens, kuris gerina organizmo veiklą ir skatina medžiagų apykaitą. Visa tai rekomenduojama taikyti ir atlikus liposakciją. Kalbant apie aktyvumą, paieškokite jums malonios veiklos, tai nebūtinai turi būti sporto salė – pailginkite pasivaikščiojimų atstumą, važiuokite dviračiu, išbandykite jogos, pilateso ar kitas treniruotes.

3. Streso mažinimas

Stresas daro didelę įtaką ne tik nuotaikai, bet ir organizmo veiklai. Tad norint atsikratyti nepageidaujamų kilogramų, patariama mažinti stresą. Atsižvelgiant į tai, rekomenduojama:

●    užsiimti reguliaria fizine veikla;
●    kokybiškai išsimiegoti;
●    pabūti gamtoje.

Tiek fizinis aktyvumas, tiek buvimas gamtoje leidžia išvengti minčių, sukeliančių norą užkandžiauti. Vakare prieš miegą galima išeiti ilgesniam pasivaikščiojimui į artimiausią parką ar mišką. Vėliau galima didinti krūvį ir atlikti įvairias intensyvias treniruotes, pavyzdžiui, bėgimą, plaukiojimą, važinėjimą dviračiu. Taip pat svarbu laikytis miego režimo, t. y., tuo pačiu metu keltis ir eiti miegoti. Taikydami šias rekomendacijas sumažinsite nerimą ir norą užkandžiauti.

Akivaizdu, siekiant atsikratyti papildomų kilogramų, reikia daug ištvermės ir ryžto. Žinoma, kai kurių riebalų atsikratyti būna itin sunku ar netgi neįmanoma, todėl vienas efektyviausių pasirinkimų – operacija. Po procedūros taip pat rekomenduojama laikytis sveikos subalansuotos mitybos principų ir fizinio aktyvumo. Tokiu būdu galėsite džiaugtis efektyviausiai rezultatais.

d-0257

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.