Visuotinėje mankštoje – ir senjorai, ir darželinukai, ir valdžios atstovai

Prie visuotinės mankštos prisijungę kraštiečiai noriai kartojo trenerio Kęstučio Smirnovo rodomus pratimus. D. Pavalkio nuotr.

Minint pasaulinę sveikatos dieną praėjusį penktadienį Šakių J. Lingio parke Šakių r. visuomenės sveikatos biuras pakvietė į visuotinę mankštą, kurią susirinkusiems vedė asmeninis treneris Kęstutis Smirnovas.

Susirinkusių priekyje išsirikiavo būrelis Šakių ikimokyklinio ugdymo mokyklos „Maži žingsneliai“ auklėtinių, prie mankštos prisijungė ir grupė senjorų, pavienių šakiečių, savivaldybės administracijos darbuotojų, seniūnai Dalius Jasevičius ir Rita Grigaitienė. Sportiškai apsirengę atskubėjo ir meras Raimondas Januševičius, vicemeras Darius Jakavičius, kiek vėliau prie mankštos prisijungė ir Seimo narys Giedrius Surplys.

Į susirinkusius kreipęsis meras pažymėjo, kad judėjimas – vienas pagrindinių sveikatos veiksnių, tad visus ragino sportuoti, aktyviau gyventi. Taip pat pasidžiaugė visuotinės mankštos iniciatyva.

„Judumo iniciatyvą tęsime, galvojame vietoj kavos pertraukos ir savivaldybės koridoriuose daryti mankštas“, – planais dalijosi R. Januševičius.

Pasaulinė sveikatos diena minima balandžio 7 d. Šia švente, kurią inicijuoja Pasaulinė sveikatos organizacija nuo 1950 m., siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į tam tikras su sveikata susijusias temas. Pavyzdžiui, vienas iš šiųmetinių akcentų – dėmesys sveikai gyvensenai, emocinės sveikatos svarbai, didesnis dėmesys ligų profilaktikai, fiziniam aktyvumui.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.