Rajone sveikatos priežiūros personalas pakankamas

Higienos instituto Sveikatos informacijos centro duomenimis, praėjusiais metais šalyje dirbo 12.2 tūkst. įvairių specialybių gydytojų. 10 tūkstančių gyventojų teko 38 praktikuojantys gydytojai. Pažvelkime, kokia situacija yra mūsų rajone.

Kaip ir ankstesniais metais, geriausi rodikliai yra didžiųjų miestų savivaldybėse, tačiau Marijampolės apskrityje ir Šakių rajone, lyginant su panašaus dydžio savivaldybėmis, situacija nebloga. Pasak savivaldybės gydytojos Dainos Bagdonienės, galima pasidžiaugti, kad Šakiuose yra tokia situacija. „Žinau tokių vietovių Žemaitijoje, kur žmonės turi laukti didžiulėse eilėse arba jų gyvenamojoje vietoje netgi nėra registruojami pas gydytoją, nes jų tiesiog trūksta arba nėra. Seni žmonės turi vykti į gretimus miestelius“, - teigė D. Bagdonienė.

Šakių rajone praėjusiais metais buvo 68 praktikuojantys gydytojai ir 201 slaugytojas. Pavyzdžiui, Alytaus rajono savivaldybėje šie skaičiai atitinkamai 16 ir 43. Tad 10 tūkstančių alytiškių tenka tik 5 praktikuojantys gydytojai. „Pas mus nėra blogai. Reikia tikėtis, kad taip išliks ir toliau, tačiau šalyje yra daug vietovių, kur situacija gana bauginanti“, - konstatavo savivaldybės gydytoja.

Praktikuojančių odontologų skaičiumi pirmauja Kauno apskritis. Šakių rajono savivaldybėje praėjusiais metais buvo 22 odontologai, 10 tūkstančių rajono gyventojų teko 6.4 odontologo.

Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos duomenimis, 2010 metų pabaigoje buvo 2875 vaistininkai, tai yra 107 mažiau nei ankstesniais metais. Pagal pateiktus duomenis, Šakių rajone yra 16 vaistinių, tad 10 tūkstančių gyventojų tenka 5.5 vaistininko. Pavyzdžiui, 2010 metais Kazlų Rūdos savivaldybėje buvo 7, Kalvarijos – 4 vaistinės.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.