Rajono septintokai aktyviai įsijungė į projektą „Be tabako“

Gruodžio 11 d. Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centre rajono ugdymo įstaigų septintokai susirinko į baigiamąjį neformalaus sveikatos ugdymo projekto „Be tabako“ finalą.
 
 Į projektą įsitraukė devynios rajono komandos. Projekto eigoje Visuomenės sveikatos priežiūros specialistės kartu su klasių vadovais mokyklose vedė įvairius užsiėmimus, diskusijas šia tema, padėjo pasirengti finaliniam konkursui. Dalyvaujančios komandos vykdė žalingo elgesio paplitimo mokykloje analizę. Visos komandos vyko į sporto klubą „Audra“, kur susipažino su klubo veikla, sportininkų pasiekimais, dalyvavo sportiniuose užsiėmimuose. Baigiamajame ture rungėsi devynios septintokų komandos: Šakių „Varpo“, Kidulių, Sintautų, Slavikų, Gelgaudiškio, Paluobių pagrindinių mokyklų, Plokščių mokyklos – daugiafunkcinio centro, Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos ir Lukšių V. Grybo gimnazijų mokiniai ir jų palaikymo komandos.

Finalinį renginį nuostabiu pasirodymu pradėjo Šakių rajono meno mokyklos moksleivė Justė Kazlauskaitė. Kiekviena komanda pristatė, kaip jie suprato projekto tikslą, taip pat pateikė žalingo elgesio paplitimo savo mokykloje analizę, sprendė testą, atliko praktines užduotis, varžėsi sportinėse rungtyse salėje ir baseine. Komandas vertino kompetentinga komisija – Šakių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos specialistė Vilma Mažeikaitė, Švietimo ir sporto skyriaus vyresnioji specialistė Rima Mozūraitienė, savivaldybės administracijos vyriausioji specialistė Evelina Domeikaitė – Dovydaitienė, Jaunimo kūrybos ir sporto centro bendrosios praktikos slaugytoja Agnė Stanislovaitytė.

Susumavus rezultatus, pirmoji vieta atiteko Kidulių pagrindinės mokyklos komandai „Kiduliečiai“. Paluobių pagrindinės mokyklos komanda „Sveikuoliai“ ir Lukšių V. Grybo gimnazijos komanda „O2 fanai“ pasidalijo antrąją ir trečiąją vietas. Šioms komandoms įteikti krepšinio, tinklinio bei futbolo kamuoliai, diplomai ir Visuomenės sveikatos biuro dovanėlės. Likusioms komandoms įteikti padėkos raštai ir paguodos prizai.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.