Jaunieji menininkai stebino darbų savitumu

meno mokyklaAsta GVILDIENĖ
 
Gegužės 26 dieną „Žiedų galerijoje“ duris atvėrė Šakių rajono meno mokyklos Dailės skyriaus 19-osios laidos moksleivių baigiamųjų darbų paroda. Jaunieji menininkai stebino susirinkusiuosius savo darbų savitumu ir atlikimo technikų skirtingumu.
 
Nuotr. Šakių meno mokyklos baigimo pažymėjimai įteikti 37 moksleiviams. Dailės skyrius atsisveikino su 13 jaunųjų menininkų, muzikos skyrių baigė 21 muzikantas.
 
Sausakimšoje „Žiedų galerijos“ ekspozicijų erdvėje buvo galima išvysti ir įvairių tapybos darbų, ir keistokų instaliacijų, ir tikrų tikriausių skulptūrų. Keturi mokytojai – keturios skirtingos asmenybės - Lolita Rūgytė, Vytautas Kaunas, Mindaugas Pauliukas ir Kęstutis Dovydaitis savo mokiniams padėjo subrandinti išties įspūdingas baigiamųjų darbų idėjas.

Kiekvienas darbas turi savo istoriją, savo paslėptą mintį. Ypač įdomūs Emilijos Vensaitės „Močiutės istorijos“ ir Andželikos Valaitytės  „Gyventi negalima pasiduoti“ grafikos darbai, Daumanto Vaičiūno vaškinė instaliacija „Kova“, Austėjos Naujokaitytės keramikinės skulptūrėlės „Dantukai“, kurias apžiūrint pasijunti tarsi dantukų fėjos rūmuose. Į rankas prašyte prašėsi Auksės Puišytės grafinių piešinių knyga „Sniegžmogiai“ su labai spalvingais ir nuoširdžiais paveikslėliais, vaizduojančiais nematytų fantastinių būtybių gyvenimą.

Parodos lankytojų dėmesį ypač patraukė vienas išskirtiniausių ir brandžiausių mokinių darbų – Jono Vaikšnoro antropomorfiniai (žmogaus arba jo figūros dalies atvaizdas dailės kūrinyje) indai, pagaminti iš balto šamotinio molio. Ne mažiau įdomūs ir kiek netikėti Armandos Januškevičiūtės keramikiniai taikomieji ir dekoratyvūs objektai – žaislai, primenantys nerūpestingas vaikystės dienas. Kas neprisimena artimų širdžiai daiktų - sūpynių arkliuko, ožio ant ratukų, linksmo paukščiuko.

„Žiedų galerijos“ sienas papuošė Gabrielės Maksvytytės „Sapnai“, Vaivos Strimaitytės „Vabzdžiai nepastebimai“, Marijos Vaitiekaitytės „Virusai“. Justina Žukaitytė susirinkusiesiems parodė, kaip galima mus supantį gyvenimą matyti viena akimi. Simona Bagdonaitė savo tapybinėse kompozicijose atskleidė „Gyvybės slėpinius“. Gabrielė Maksvytytė parodos lankytojus nustebino tušu nupieštais 65 portretais. Ne mažiau netikėta Kamilės Povilaitytės tapybos darbų mintis, pavadinta „Laidotuvėmis“.

Kadangi parodos darbų autorių mokytojai buvo nekalbūs ir kaip tikri menininkai santūrūs pagyroms, jie palinkėjo savo mokiniams išlikti kūrybingais žmonėmis ir, jei įmanoma, išvengti pilko, vienodo suaugusiųjų gyvenimo. M.Pauliukas, vadovaujantis Šakių meno mokyklos Kudirkos Naumiesčio filialui, pasidžiaugė, kad mūsų meno mokyklos mokiniams su pradiniu išsilavinimu negėda pasirodyti Dailės akademijos prieangyje. „Peržiūrėjus darbus, kartais gali sumaišyti, kur pakliuvai. Ar tai absolventų, ar jau pradedančių menininkų kūriniai“, - atviravo mokytojas.  

Šiemet Šakių rajono meno mokyklą baigė 37 moksleiviai. Dailės skyrius atsisveikino su 13 jaunųjų menininkų. Muzikos skyrius išleido 54 laidą, kurią baigė 21 muzikantas. Tarp jų: keturi akordeonistai, devyni fortepijono klasės absolventai, du smuikininkai, vienas chorinio ir vienas solinio dainavimo mokęsi moksleiviai, trys saksofonistai ir viena kanklininkė.

Po Meno mokyklos baigimo pažymėjimų įteikimo šventės, į kurią susirinko gausus mokytojų, tėvelių ir draugų būrys, Muzikos skyriaus moksleiviai visus pradžiugino jau tradicija tapusiu padėkos koncertu.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.