Šakių „Varpo“ mokykla gyveno menu

varpas meno
Nuotr. Meno dienose 7a klasės mokiniai su Vilkaviškio rajono Gižų Kazimiero Baršausko mokyklos-daugiafunkcio centro dailės mokytoja eksperte Sidute Černiaukiene gaminosi knygeles.


Praėjusią savaitę nuo pirmadienio iki ketvirtadienio Šakių „Varpo“ mokykloje vaikai ir mokytojai po mokyklą vaikščiojo nešini teptukais, dažais, kitomis priemonėmis. Čia vyko tradicija tapusios Meno dienos. Šįkart tema – „Meno galima mokytis įvairiai“.
 
Tradicija tapusios Meno dienos mokykloje surengtos jau aštuonioliktą kartą. Jau įprasta, jog po mokyklos gimtadienio tuoj pat ateina ir šis renginys. Kaip sakė mokyklos direktorius Vitas Daniliauskas, kitais metais bus stengiamasi viską surengti kitaip, kad šie du grandioziniai renginiai nebūtų taip arti vienas kito: suspėti tiek vienam, tiek kitam viską suruošti būna išties sunku. V. Daniliauskas kalbėjo, kad šiais metais buvo siekiama, jog mokiniai Meno dienų metu daugiau dalyvautų pačiame procese, be to, aktyviau bendrautų su mokytojais.

Kaip ir kiekvienais metais, mokiniai save išbandyti galėjo daugybėje meno šakų. Pavyzdžiui, Meno dienos pirmoji diena buvo skirta Siesartėnų pagrindinio ugdymo skyriaus 1–7 klasių mokiniams, antrąją dieną ant medžių piešė mažieji „Varpo“ 1–4 klasių mokiniai (šie piešiniai bus palikti mokyklos žiemos sode). Penktų–šeštų klasių mokiniams buvo skirtas trečiadienis, jie piešė mandalas, iš polimerinio molio darė varpelius, karpė karpinius ir kt. Paskutinę dieną, ketvirtadienį, Meno dienose dalyvavo 7–8 klasių mokiniai, kurie taip pat išbandė įvairias meno šakas. Pavyzdžiui, drauge su floristėmis Daiva Bublaitiene ir Simona Kudirkiene iš obuolių, medžio lapų, kitų rudens gėrybių darė foto sienelę. Drauge su neformalaus švietimo vadove Juste Želioniene iš polimerinio molio gamino skulptūrėles „Mano nesutiktas draugas“. Meno dienose dalyvavo ir ne vienas kitų mokyklų mokytojas. Kartu su Jurbarko Naujamiesčio pagrindinės mokyklos dailės vyr. mokytoja Lina Rušiene aštuntokai tapė ant skėčių, o septintokai su Vilkaviškio rajono Gižų Kazimiero Baršausko mokyklos-daugiafunkcio centro dailės mokytoja eksperte Sidute Černiaukiene gaminosi knygeles, į kurias vėliau vaikai galės rašyti, piešti. 9–10 klasių mokiniai meno dienomis vyko į ekskursijas po rajono ir Lietuvos dvarus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.