Daugiausiai prizinių vietų laimėjo žiburiečiai

Sausio 10 dieną vyko 9 – 12 klasių chemijos olimpiada. Susumavus rezultatus paaiškėjo, kad daugiausiai prizinių vietų laimėjo Šakių „Žiburio“ gimnazijoje besimokantys moksleiviai.
 
Rajoninėje chemijos olimpiadoje dalyvavo aštuoni devintokai. Geriausiai pasirodė ir pirmąją vietą laimėjo Modestas Matusevičius iš Šakių „Žiburio“ gimnazijos (mokytoja S.Mockienė). Jis surinko 43,8 taško ir 100 galimų. Antroje vietoje, surinkusi 34 taškus, liko Lukšių Vinco Grybo gimnazijos moksleivė Jovita Ježauskaitė (mokytoja A.Žemaitienė). Trečiąją vietą užėmė Andrius Bendoraitis iš Šakių „Žiburio“ gimnazijos (mokytoja A.Žemaitienė). Jis surinko 31,2 taško.

Tarp devynių olimpiadoje dalyvavusių dešimtokų pirmas buvo Justas Černevičius iš Šakių „Žiburio“ gimnazijos (mokytoja S.Mockienė). Jis surinko 38 taškus iš 100 galimų. Penkiais taškais nuo jo atsilikusi Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos moksleivė Jorūnė Jokimaitytė (mokytoja Z.Jankauskienė) užėmė antrąją vietą. Trečioje vietoje,  atsilikusi tik vienu tašku, liko Šakių „Žiburio“ gimnazijos antrokė Reda Vaičiūnaitė (mokytoja S.Mockienė).

Mažiausiai chemijos olimpiadoje dalyvavo vienuoliktokų – tik keturi. Pirmąją vietą laimėjo Giedrius Tamošaitis iš Šakių „Žiburio“ gimnazijos (mokytoja S.Mockienė). Jis surinko 22 taškus iš 85 galimų. Antroje vietoje liko Griškabūdžio gimnazistas Marius Kantauskas (mokytoja E.Kurienė), atsilikęs septyniais taškais. Trečiąją vietą  užėmė Lukšių Vinco Grybo gimnazijos trečiokė Austėja Bernotavičiūtė (mokytoja S.Mockienė), surinkusi 11 taškų.

Tarp penkių dvyliktokų geriausiai pasirodė Austėja Dapkutė iš Šakių „Žiburio“ gimnazijos (mokytoja S.Mockienė), surinkusi 41,5 taško iš 85 galimų. Antrąją vietą laimėjo tos pačios mokyklos moksleivis Vytenis Vaičiūnas (mokytoja S.Mockienė), atsilikęs septyniais taškais. Trečioje vietoje liko Lukšių Vinco Grybo gimnazijos ketvirtokė Gerda Jokimaitytė (mokytoja S.Mockienė), surinkusi 20 taškų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.