Būkime saugūs kelyje

Tokiu šūkiu lapkričio 10 dieną Gelgaudiškio „Šaltinio“ specialiojo ugdymo centre prasidėjo renginys, skirtas saugumo kelyje prevencijai. Jis vykdomas pagal tęstinį projektą „Būkime saugūs kelyje“, kuriam vadovauja specialioji pedagogė Gileta Jurkšienė.
 
Šįkart į svečius pas Gelgaudiškio „Šaltinio“ specialiojo ugdymo centro auklėtinius atvyko Šakių rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus prevencijos poskyrio pareigūnė Aušra Mockevičiūtė, bei projekto „Savanoriai – žmonių saugumui“ dalyvės G. Zokaitė, E. Kudirkaitė, D. Balčiūtė bei J. Žukaitytė. Merginos su I- os ir II- os auklėjamosios grupės mokiniais dalyvavo draugiškose sportinėse varžybose, saugaus eismo estafetėse, viktorinoje bei kitose rungtyse.

Policijos pareigūnė egzaminavo susirinkusiuosius, kodėl negalima žaisti gatvėje, kur ir kaip reikia pereiti gatvę, nuo kelerių metų galima važinėti dviračiu gatvėse ir keliuose, kur vaikai turi sėdėti automobilyje, kam reikalingas atšvaitas, kaip ir kur jis naudojamas. Už teisingus atsakymus visiems buvo įteiktos dovanėlės - Šakių rajono Policijos komisariato ir VĮ „Marijampolės regiono keliai“ įsteigti prizai: piešimo reikmenys, atšvaitai, liemenės su šviesą atspindinčiais elementais, knygutės, skirtukai, atvirutės saugaus eismo tema, krepšinio kamuoliai.

Pasak G. Jurkšienės, smagiai praleista naudinga ir labai reikalinga popietė suteikė mokiniams naujų žinių ir supratimo, kaip saugoti save ir savo draugą.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.