Kriminalai (2015-07-14)

Dingo
Liepos 9 d. Sintautų gyventoja (48 m.) pranešė, kad liepos 5 d. apie 17 val. iš namų išėjo ir iki šiol negrįžo jos duktė (13 m.). Šviesių ilgų plaukų, lieso kūno sudėjimo, apie 1,40-1,50 m ūgio mergaitė buvo apsirengusi tamsia suknele atvira nugara, apsiavusi lengvomis basutėmis. Iš namų ji pasišalina ne pirmą kartą.
 
Pavogė
Liepos 9 d. Lekėčiuose gyvenantis vyras (52 m.) pranešė, kad apie 10 val. pastebėjo, jog, atlupus sienos lentas, buvo patekta į prie namų esantį garažą, iš kurio pavogta automagnetola, 20 l dyzelino, 20 l metalinė degalų talpykla, 2 l brendžio, 4 meškerės, įvairūs smulkūs žvejybos reikmenys. Nuostolis 400 eurų. Turtas nedraustas, signalizacija neįrengta.
 
 
Liepos 11 d. apie 19 val. grįžęs į namus šakietis (28 m.) pastebėjo, jog iš sodybos kiemo dingo 4 originalūs automobilio BMW lieti ratlankiai su žieminėmis padangomis, sodybos teritorija neaptverta, turtas nedraustas. Nuostolis 150 eurų.
 
Smurtavo
Liepos 10 d. Skaistakaimio kaimo gyventoja (48 m.) pranešė, kad apie 8.20 val. namuose, kilus tarpusavio konfliktui, sugyventinis (44 m.) smurtavo ir nukentėjusiajai padarė nežymų sveikatos sutrikdymą.
 
Liepos 10 d. gautas pranešimas, kad apie 19 val. Maštaičių kaime esančiuose namuose, kieme, sugyventinis (38 m.) smurtavo prieš sugyventinę (30 m.). Vyras uždarytas į areštinę.
 
Apgavo
Liepos 10 d. apie 17.20 val. Išdagų kaimo gyventoja (54 m.) pranešė, kad per mėnesį iš matymo pažįstamas vyriškis sukčiavimo būdu iš jos išviliojo apie 15000 eurų. Įtariamasis (36 m.) uždarytas į areštinę.
 
Liepos 11 d. Žvirgždaičių sen. gyventojas (40 m.) pranešė, kad liepos 7 d. iš savo banko sąskaitos į pardavėjo sąskaitą už perkamą traktorių „Belarus 952“ pervedė 5600 eurų. Sutartos prekės negavo, pinigų pardavėjas negrąžino. Traktorių norėjo pirkti pagal skelbimą, esantį internetiniame skelbimų portale. Nuostolis 5600 eurų.
 
Kapinėse siaučia vagys
Liepos 11 d. Giedručių kaimo gyventoja (23 m.) pranešė, kad apie 21 val., nuvykusi į Šakiuose L. Giros g. esančias kapines, pastebėjo, jog nuo paminklo pavogtas žalvarinis kryžius. Pirminiais duomenimis, nuostolis apie 870 eurų.
 
Liepos 12 d. apie 13 val. šakietis (85 m.) pastebėjo, kad nuo Šakių kapinėse esančio paminklo pavogta žalvarinė detalė, vaizduojanti saulę. Nuostolis 300 eurų.
 
Liepos 12 d. apie 16 val. vilnietė (39 m.) pastebėjo, kad nuo Šakių kapinėse esančio paminklo pavogtas varinis kryžius. Nuostolis 400 eurų.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.