Įtarimai įmonei: prekyba klastotėmis, apgaulingas buhalterijos tvarkymas

pinigai eu
Nuotr. Administracinėse patalpose rasta daugiau kaip 70 tūkst. eurų galimai neapskaitytų pinigų.


Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai ir Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai nustatė Šakių rajono įmonę, susijusią su automobilių oro pagalvių remontu ir pardavimu, naudojant svetimą prekių ženklą, bei galimai apgaulingai tvarkiusią apskaitą.

Kauno apskrities policijos kriminalistai, tiriantys ekonominius nusikaltimus, praėjusio mėnesio pabaigoje, rugpjūčio 23 d., turėdami duomenų apie galimai vykdomą nusikalstamą veiką, patikrino Šakių rajono savivaldybėje registruotos įmonės mikroautobusą. Šia transporto priemone atvykę į Kauno miestą darbuotojai priimdavo užsakymus automobilių saugos pagalvių remontui. Vykdant patikrinimą nustatyta, kad mikroautobuse įrengtas elektroninis kasos aparatas, tačiau darbo metu jis nebuvo įjungtas. Taip pat pareigūnai nustatė, kad, klientams atidavus remontuoti transporto priemonių detales, jiems nebuvo išduodami jokie dokumentai, o sumokėjus už remontą nebuvo gaunamas pinigų priėmimą patvirtinantis dokumentas. Kratų metu mikroautobuse rasta neapskaitytų pinigų – 4 tūkst. 500 eurų.

Pranešime spaudai informuojama, kad, tęsiant ikiteisminio tyrimo veiksmus, atliktos kratos bendrovės administracinėse, gamybinėse ir sandėliavimo patalpose, esančiose Šakių rajone. Administracinėse patalpose rasta daugiau kaip 70 tūkst. eurų galimai neapskaitytų pinigų, taip pat paimti kiti tyrimui reikšmingi daiktai, buhalterinės apskaitos dokumentai.

Tikrinant sandėliavimo ir gamybines patalpas rasta įvairių markių ir automobilių modelių, tokių kaip „Maserati“ ir „Porsche“, saugos oro pagalvių, jų dalių. Pirminiais duomenimis nustatyta, kad dalis minėtų detalių pagamintos Kinijoje. Bendrovės darbuotojai, kaip įtariama, tokias detales galimai pažymėdavo automobilių gamintojų logotipais ir lipdukais bei parduodavo Lietuvos ir užsienio šalių rinkose.

„Viešiname šią bylą, kad skatintume žmonių sąmoningumą, kad žmonės, įsigydami tokias prekes, patikrintų, ką jie įsigyja, nes tokių prekių įsigijimas gali sukelti labai sunkias pasekmes“, – žurnalistams penktadienį sakė Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Vingaudas Rinkevičius.

Baudžiamajame kodekse numatyta, kad už svetimo prekių ženklo naudojimą gresia bauda, laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. Už apgaulingos apskaitos tvarkymą gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.