Eismo dalyvius ir drausmino, ir gyrė

mockeviciute biemolt
Šakių rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Aušra Mockevičiūtė ir savivaldybės visuomenės sveikatos specialistė Indrė Biemolt vykdė saugaus eismo akcijas – vienus eismo dalyvius drausmino, kitus gyrė.

Balandžio 16 d. ties biblioteka prie Šakių „Varpo“ mokyklos perėjos bei balandžio 21 d. prie Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos ir kitose miesto perėjose buvo drausminami tie, kurie perėjas kirto netaisyklingai – nesustojo, neapsidairė. Kiti buvo giriami, kad laikėsi saugaus eismo taisyklių. Informuojama, kad dėmesys buvo kreipiamas ir į mokyklą vykstančius dviratininkus – ne visų asmenų dviračiai turėjo įjungtus žibintus arba jie neveikė, nedėvėjo šviesą atspindinčių liemenių bei nė vienas jų neturėjo dviratininko šalmo. Pareigūnė atkreipia dėmesį, kad vaikams iki 18 metų dviratininko šalmas privalomas! Miestų gatvėmis važinėjantys dviratininkai buvo drausminami, nes važinėjo be įjungtų dviračio žibintų ar nedėvėjo šviesą atspindinčių liemenių. Taip pat buvo perspėti pėstieji, einantys ne ta važiuojama kelio dalimi.
 
Visuomenės sveikatos biuras informuoja, kad akcijos metu buvo išdalinta virš 100 šviesą atspindinčių atšvaitų, visiems pakartotos saugaus eismo taisyklės bei atšvaitų svarba.

„Akcija bus tęsiama toliau, tik nesakome, kurioje seniūnijoje pasirodysime, todėl eismo dalyvius raginame būti atidžius, siekiant apsaugoti save ir jaunuosius eismo dalyvius nuo nelaimių. Kviečiama rodyti tik gerą pavyzdį (ėjimas per važiuojamąją kelio dalį pėsčiųjų perėja, stebėti eismo aplinką ir klausytis; einant neužsiimti pašaline veikla, pavyzdžiui, kalbėti mobiliuoju telefonu ar net rašyti žinutes), skatinti nepilnamečius elgtis apgalvotai ir atsakingai“, – rašoma pranešime ir atkreipiamas dėmesys, kad vaikų, dalyvaujančių eisme, saugumas priklauso ir nuo suaugusių atsakingo požiūrio.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.