Kriminalai (2012-01-20)

Sumušė
Sausio 15 dieną,  apie 15.30 val., Sintautų seniūnijos Veršių kaimo Laisvės gatvėje iš matymo pažįstamas jaunuolis be priežasties pargriovė ant gatvės grindinio mažametį E. Š., gyvenantį tame pačiame kaime, ir koja įspyrė į kairį žandą, sprandą ir nugarą. Nukentėjusysis į medikus nesikreipė. Jam išduotas siuntimas pas teismo medicinos ekspertus patirtiems sužalojimams nustatyti.

Smurtas šeimose
Sausio 16 dieną, 17.15 val., į E. G. nuomojamus namus, esančius Sintautų seniūnijos Užsienių kaime, atėjęs buvęs sugyventinis V.U., dabar gyvenantis Lukšiuose, sukėlė sąmyšį. Mažamečio sūnaus akivaizdoje vyriškis virtuvėje ėmė mėtyti daiktus, iškeikė E. G. necenzūriniais žodžiais, trenkė jai kumščiu per galvą ir tąsė už plaukų, spardė kojomis ir grasino ją nužudyti. Po incidento E.G. buvo pristatyta į Šakių ligoninės priėmimo skyrių. Po medikų apžiūros E.G. buvo išleista į namus, jai išduotas siuntimas pas teismo medicinos ekspertus sužalojimams nustatyti. Agresyvusis V. U. uždarytas į Šakių policijos komisariato areštinę.

Sausio 17 dieną, apie 21 val., į Šakių rajono policijos komisariatą kreipėsi Kidulių seniūnijos Mozūriškių kaimo gyventoja R. K. Ji pranešė, kad jos sutuoktinis G. K.,  gyvenantis tuo pačiu adresu, grasino jai sulaužyti žandikaulį, tampė už plaukų ir bandė suduoti kumščiu per veidą. R. K. medikų apžiūros atsisakė.

Policijos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos informuoja, įsigaliojus Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymui, per mėnesį, nuo 2011 metų gruodžio 15 dienos iki 2012 metų sausio 16 dienos šalies policijoje užregistruoti 3 483 pranešimai apie galimą smurtą artimoje aplinkoje. Nustačius smurto artimoje aplinkoje atvejus, pradėti 1 149 ikiteisminiai tyrimai. 326 atvejais buvo atsisakyta pradėti ikiteisminį tyrimą. Pradėtuose ikiteisminiuose tyrimuose didžiausią dalį nukentėjusiųjų nuo smurto sudaro moterys - 936, nepilnamečiai - 113, vyrai - 94. Pradėtuose ikiteisminiuose tyrimuose, susijusiuose su smurtu artimoje aplinkoje, 839 įtariamieji yra vyrai, 46 įtariamosios yra moterys, trys įtariamieji yra nepilnamečiai.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.