Įvykdę žmogžudystę žudikai tyčiojosi dalindami gėles

kioskasGiedrė PLEČKAITYTĖ

Rugsėjo 11-ąją Kudirkos Naumiestį sukrėtė žinia apie žiauriai nužudytą 57-erių metų vietos gyventoją Vytautą Valavičių, kurio kūnas rastas jo paties gėlių kioskelyje. Rajono policija sulaikė vietos gyventojams žinomus jau teistus du bendrus, kurie, jų nuomone, taip padarė keršydami. Po šio įvykio seniūnija dar labiau sunerimusi dėl gyventojų saugumo.

Nuotr. Antradienį Kudirkos Naumiestį apskriejo žinia apie gėlių kioskelyje „Sodyba“ žiauriai nužudytą verslininką V. Valavičių.

Rado nuosavame kioske


Kudirkos Naumiestyje prie gėlių kioskelio „Sodyba“ dega gedulo žvakės, liudijančios apie bendruomenę sukrėtusią įvykdytą šiurpią žmogžudystę. Antradienio pavakarę, apie 16 val., nuosavame gėlių kioskelyje žiauriai nužudytą vietinių gerbtą verslininką V. Valavičių (gim. 1955 m.) rado jo kaimynė su kita moterimi, dažnai padėjusia vyriškiui prekiauti gėlėmis. Įtarimas, kad kažkas negerai, kilo kaimynei, kai vyriškis namo negrįžo įprastu laiku. Be to, kaip spėjama jau po V. Valavičiaus nužudymo, į jo butą užėjo du vyrai, kaimynės pasiteiravę, ar jis yra namuose. Pirminės apžiūros metu Šakių rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos poskyrio tyrėjai nustatė, kad nužudytasis buvo smaugtas diržu, kūnas nusėtas mėlynėmis. „Tai buvo ramus, geras, protingas žmogus. Gyveno sau ramiai, gėles pardavinėjo“, - velionį, kuris prieš pradėdamas verslą ne vienerius metus dirbo kultūros namų direktoriumi, meno vadovu,  apibūdino seniūnas Alfredas Vincas Puida.
 
Sulaikyti vietinius šiurpinę du bendrai

Jau trečiadienio naktį dėl vyriškio nužudymo, surinkus nusikaltimo vietoje buvusius įrodymus, buvo sulaikyti policijai gerai žinomi du įtariamieji. Vienas jų 21-erių Kudirkos Naumiesčio gyventojas Nerijus K. Jis paskutiniu laiku spėjo pasižymėti įvairiomis piktadarystėmis. Vasaros pradžioje Nerijus K. užpuolė sugebėjusią nuo jo apsiginti senelę. Rugsėjo pradžioje rajono policijai buvo pranešta apie šio jaunuolio užmuštą vienos moters šunį. Panašu, jog po to įvykio ir beliko tik laukti dar šiurpesnių nusikaltimų. Mokykloje sportuoti mėgęs, tačiau nuo jaunų dienų išgėrinėjantis Nerijus K. dar šį mėnesį turėjo sėsti už grotų. Dabar jis įtariamas prisidėjęs prie šiurpios žmogžudystės, kurią padarė su kelis kartus kalėjime sėdėjusiu ir neseniai iš jo grįžusiu 36-erių metų Artūru P. Pastarasis prieš ketverius metus apiplėšė nužudytojo V. Valavičiaus gėlių kioskelį. Kudirkos Naumiesčio gyventojai mano, jog ši žmogžudystė galėjo būti kerštas V. Valavičiui už liudijimą teisme. „V. Valavičius liudijo teisme. Jam Arūnas P. pasakė, kad grįžęs iš kalėjimo su juo „atsiskaitys“ “, - kalbėjo gyventojai. Žmonių nuomone, vyrai žmogžudystę padarė būdami apkvaitę nuo narkotikų. „Po nužudymo kioskelyje jie nuėjo į V. Valavičiaus butą, kur viską išvertė. Grįžę į kioską, pasiėmė glėbius gėlių, ėjo per miestą ir klaupdamiesi prieš moteris jas dalijo. Tada kilo įtarimas, kad kažkas negerai“, - kalbėjo žmonės.

Ketvirtadienį bylą tirianti Kauno apygardos prokuratūros prokurorė Auksė Lipkevičienė kreipėsi į teismą dėl nusikaltimą padariusių asmenų suėmimo. Pagal BK 129 straipsnio I dalį jiems gresia laisvės atėmimas nuo 5 iki 15 metų.

Susirūpinta saugumu

Seniūnas A. V. Puida pripažįsta, jog paskutiniu metu Kudirkos Naumiestyje labai nesaugu. Per praėjusius penkerius metus buvo įvykdytos dvi žmogžudystės. Iš kalėjimo grįžta vienas po kito aršesni teisti asmenys. „Man pačiam jau norėjo duoti į kailį seniūnijos koridoriuje. Mąstau, kad rašysiu raštą vidaus reikalų ministrui. Būtina daugiau nei pusę metų policijai budėti Kudirkos Naumiestyje. Ir skvere visokių blogybių nutinka. Pasakyti pastabų neina“, - tikino seniūnas. Apylinkės inspektorius mieste budi du kartus per savaitę, kitais atvejais pasirodo tik atsitikus nelaimei. Seniūnas įsitikinęs, jog būtinas aktyvesnis bendradarbiavimas su policija. „Vakarais būtinai turi budėti policininkai. Turime reaguoti į bet kokį nusiskundimą labai rimtai. Šiuo metu jau mes nusigyvenome. Jeigu nepadės mums policija - tai tokių ir panašių problemų bus daugiau“, - tikino seniūnas V. A. Puida.

Šakių policijos komisariato laikinai viršininko pareigas einantis Mindaugas Akelaitis pripažįsta, jog bendradarbiavimo su šia seniūnija iš tiesų trūksta. Policija nusiteikusi bendradarbiauti visais įmanomais būdais. „Šiai dienai patrulių turime labai ribotą skaičių. Tam, kad pareigūnai patruliuotų yra didelė prabanga. Pagal turimus resursus stengiamės koordinuoti darbą taip, kad dėmesio būtų skiriama ne tik miestui, bet ir aplinkinėms gyvenvietėms“, - teigė komisariato viršininkas, pripažindamas, jog tų resursų galėtų būti ir daugiau. Ko reikėtų imtis, kad būtų užtikrintas nuo Šakių nutolusių gyvenviečių saugumas? „Nereikia labai stipriai kažko imtis, o reikia tiesiog gyventojų pilietiškumo ir suvokimo, kad prie kiekvienos sankryžos policija nepristovės. Reikia suvokti, kad bet kuris gyventojas, pamatęs netinkamai besielgiantį pilietį, gali nufotografuoti ir pranešti seniūnui bei policijai. Į tokius pranešimus būtų reaguojama visais įmanomais būdais siekiant nustatyti tą asmenį“, - tikino M. Akelaitis, pasigendantis pačių gyventojų aktyvumo netoleruoti įvairiausio pobūdžio viešosios tvarkos pažeidimų.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.