Policijos komisariatų atstovai skyrė dėmesį raštingumui

Marijampolės apskrities rajonų policijos komisariatų raštinių darbuotojos paminėjo Marijampolėje organizuotą Tarptautinę raštingumo dieną. Dar kartą buvo atkreiptas dėmesys į taisyklingą kalbos vartojimą pildant teisiniu pagrindu parengtus dokumentus.

Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovybė didelį dėmesį skiria kalbos, raštų teisingam vartojimui nelengvoje teisininkų kalboje ir teisiniuose raštuose. Didžiulį  darbą šioje srityje atlieka Šakių, Jurbarko, Vilkaviškio, Kalvarijos ir Kazlų Rūdos policijos komisariatų raštinių darbuotojos, atsakingos už šių įstaigų dokumentų valdymą. Joms pavesta rūpintis elementarių rašybos klaidų taisymu, dokumentų rengimo taisyklių reikalavimų laikymosi priežiūra rengiant raštus iki dokumentų patekimo į archyvus. Šios darbuotojos yra atsakingos, kad išskirtinai specifinius dokumentus, raštus skaitančios mūsų ateities kartos po 50, 100 metų didžiuotųsi, kad kažkada lietuviai puikiai dėstė mintis, suprantamai rašė išliekamąją ir juridinę vertę turinčius raštus.

Rugsėjo 7 dieną Tarptautinė raštingumo diena vyko Marijampolėje. Apie taisyklingai vartojamos kalbos svarbą renginio dalyviams pasakojo savivaldybės vyriausioji kalbininkė Marija Žvinakevičienė. Marijampolės apskrities archyvo vyriausioji specialistė Rita Peldžiuvienė supažindino su dokumentų valdymo srities reglamentavimo pokyčiais, įvykusiais nuo šių metų liepos 1 dienos, elektroninio archyvo informacinės sistemos diegimu ir jos naudojimu tvarkant, saugant ir perduodant elektroninius dokumentus. Renginyje Jurbarko, Šakių, Vilkaviškio ir  Kalvarijos policijos komisariatų raštinių darbuotojos aktyviai dalyvavo praktinių situacijų analizėje, išgirdo atsakymus į probleminius klausimus. Minint Tarptautinio raštingumo dieną, buvo susitarta,  kad ši diena taps raštinės darbuotojų susitikimo tradicija.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.