Iš ankstesnės nelaimės nepasimokė

Sausio 19-ąją Matulių kaime užsidegė gyvenamasis namas. Gaisro priežastis - netvarkingas kaminas. Šioje sodyboje lygiai prieš trejus metus dėl tos pačios priežasties jau buvo kilęs gaisras, -tuomet jame žuvo namo šeimininkas ir jo sūnus. Likusi viena sodybos šeimininkė įsikūrė vasaros virtuvėje, tačiau iš ankstesnės nelaimės nepasimokė.
 
Prieš pusmetį Šakių priešgaisrinės priežiūros inspektoriai šeimininkę įspėjo, kad namelio kaminas netvarkingas ir jį būtina tvarkyti. Tačiau pareigūnų pastabos liko be atsako, - kaminas taip ir nebuvo tinkamai sutvarkytas. Nelaimė vėl atėjo į tuos pačius namus. Sausio 19 –ąją ir vėl kilo gaisras,-  stipriai prikūrenus krosnį, kamino plyšiuose pradėjo smilkti įsprausta stiklo vata ir įvairūs skarmalai. Po to smilkimas persimetė ir į kitas namo vietas. Per kilusį gaisrą nudegė pastato stogas, pradegė perdengimas, išdegė vidus. Atskubėję ugniagesiai užgesino namo degėsius, išgelbėjo šeimininkės augintinį katinėlį ir šalia namo garaže stovėjusį lengvąjį automobilį, kuriuo moteris ir išvyko laikinai gyventi pas savo gimines.

Kaip rodo statistika, vien per tris dienas Lietuvoje dėl krosnių, židinių bei dūmtraukių įrengimo ir eksploatavimo taisyklių pažeidimų buvo užregistruoti 56 gaisrai. Per vieną dieną, sausio 20-ąją, šalyje kilo net 16 gaisrų. Laimė, šiuose gaisruose žmonių aukų buvo išvengta, tačiau devyniuose gaisruose liepsnos smarkiai nusiaubė gyventojų namus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.