Masažas teikia tiek fizinę, tiek dvasinę naudą

masazasAgnė NAUMAVIČIŪTĖ
 
Dar visai neseniai, šį mėnesį, Šakiuose savo masažo kabinetą atidariusi gelgaudiškietė Jūratė Podymova pasidalijo mintimis apie masažą, jo naudą ir apie tai, jog žmonėms derėtų labiau rūpintis savo sveikata.
 
Nuotr. Trejus metus mūsų krašte gyvenanti J. Podymova teigė, jog žmogus su masažo pagalba pajaučia ne tik fizinį, bet ir dvasinį palengvėjimą. Masažo dėka nors trumpam galima atsipalaiduoti ir pamiršti mus supančius sunkumus bei problemas.
 
Iš saulėtosios Klaipėdos į Gelgaudiškį
 
J. Podymovos masažo kabinetas mažutis, bet labai jaukus. Tik įėjus vos juntamas smilkalų kvapas, o atpalaiduojanti muzika iškart priverčia pamiršti visus rūpesčius ir susitelkti ties visai kitomis mintimis. Masažo specialistė papasakojo, jog mūsų krašte yra dar naujokė, Gelgaudiškyje gyvena tik trejus metus.

Iki tol moteris gyveno Klaipėdoje, kur užaugino vaikus ir gyveno šeimyninį gyvenimą, tačiau per daug nesigilindama į skaudžius prisiminimus netuščiažodžiaudama moteris tiesiog pasakė: „taip susiklostė“. Artimų draugų, gyvenančių Šakių rajone, paskatinta moteris nusprendė apsigyventi mūsų krašte, kur, kaip teigė ji, nors gyvena neseniai, tačiau jaučiasi kaip namuose ir jau spėjo įsilieti į rajono gyvenimą, o svarbiausia, išpildė savo svajonę – atidarė masažo kabinetą.
 
Už valandą masažo - tik 6 eurai

Iki šiol J. Podymova, pagal individualios veiklos pažymėjimą, masažus atlikdavo namuose. Dažniausiai masažuotis ateidavo draugai, pažįstami. „Vienam kažką skauda, kitam, - tas ratas kažkaip vis plėtėsi ir paskatinta draugų vis dėl to nusprendžiau, jog reikia atidaryti masažo kabinetą“,- kalbėjo moteris.

Moteris viliasi, jog šis kabinetas, kuriame ji dabar dirba, yra tik pradžia. Vėliau, kai šiek tiek įsikurs, kai atsiras nuolatinių klientų, Jūratė mano, jog galės plėstis, ieškoti didesnių patalpų, kitaip sakant, planų daug, belieka juos įgyvendinti. Pasiteiravus, kokia jos atliekamo atpalaiduojančio masažo kaina ir gavus atsakymą, gali atvipti žandikaulis. Ne ne, kaina tikrai nesikandžioja, net visai nesikandžioja, vienos valandos masažas kainuoja 6 eurus. Paklausus, kodėl tiek mažai, J. Podymova atsakė klausimu: „O kas pas mane eis, jei prašysiu daugiau?“
 
Pečių ir juosmens skausmai - dažniausi

Masažo specialistė aiškino, jog dažniausiai pasitaikantys nusiskundimai – pečių ir juosmens skausmai. Dažnai nutinka taip, jog atliekant masažą žmogus užmiega: „Tik pajauti gilų kvėpavimą ir supranti, kad žmogus užmigo. Tai gerai, vadinasi jis atsipalaidavo“,- pasakojo pašnekovė.

J. Podymova pasakojo, jog iš tiesų daug ką lemia žmogaus nusistatymas. Moters teigimu, tikrai būna tokių atvejų, jog galima suprasti, kad atėjęs žmogus netiki masažo pagalba, yra prieš jį nusistatęs, tačiau pamatęs akivaizdų pagerėjimą užsirašo vienai procedūrai, po to dar vienai ir taip gali visiškai išsigydyti savo ligas. „Pripažinsiu, pats maloniausias dalykas, kai žmogus, atėjęs procedūros vieną kartą, ir vėl sugrįžta, tai reiškia, kad aš jam padedu“,- mintimis dalijosi pašnekovė.

Pasak J. Podymovos, šiuolaikinių žmonių gyvenimo tempas yra beprotiškas. Lekiame, skubame, tačiau sveikatą ir jos problemas paliekame kažkur nuošaly ir susirūpiname tik užklupus rimtoms bėdoms. „Pastebėjau, jog jaunimas ne itin kreipia dėmesį į sveikatą, vyresnieji - nuolat užsikrovę darbais, todėl taip pat neturi laiko, bet juk pensinis amžius nėra tas laikas, kai turime pasirūpinti savimi, apie tai reikia pagalvoti anksčiau. Mūsų gyvenimo tempas yra žvėriškai greitas“,- kalbėjo moteris.
 
Masažas – dvasinės mokytojos dėka

Masažas J. Podymovos gyvenime atsirado kiek netikėtai. Moteris turi gilius dvasinius įsitikinimus, taip pat turi dvasinę mokytoją. „Mane pastebėjo mano dvasinė mokytoja, kažkada padėjau ant jos pečių rankas ir ji iškart pastebėjo, kokios šiltos mano rankos, paprašė, jog pamasažuočiau ir iškart pajuto, jog mano rankos skleidžia gerą energetiką, tuomet jos pastūmėta nusprendžiau mokytis“,- prisiminimais dalijosi pašnekovė.

Kaip teigė J. Podymova, kai žmogus atvyksta masažo, dažnai būna ir taip, jog klientas taip pat nori išsikalbėti, papasakoti savo bėdas, galbūt sulaukti tam tikro patarimo.  Moteris teigė, jog atlikdama psichologo pareigas, o po tokių pokalbių ir pati pašnekovė kartais jaučiasi „išsunkta“, tačiau bet kokiu atveju džiaugiasi tuo, jog masažo dėka žmonėms suteikia ne tik fizinę, bet ir dvasinę pagalbą.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.