„Idavang“ sėkmės istorija: vienodų dienų čia nebūna

idavang saliamoras
Bendruomenės puoselėjimas, gyvūnų ir darbuotojų gerovė – vieni iš svarbiausių įmonės „Idavang“ veiklos principų. Didžiausios kiaules auginančios įmonės Lietuvoje darbuotojai sako, kad čia nė viena diena vienoda nebūna, o dirbant svarbiausia mylėti gyvuliukus.

Dirbant mylimą darbą lieka laiko ir pomėgiams

Ne vieną dešimtmetį įmonėje dirbanti Linutė Kryževičienė pasakoja, kad darbe netrūksta veiklos, bet savo darbą labai myli. Ji užsiima sėklinimu, kiaulytes pašeria, pavalo tvartus.
 
kryzeviciene
„Jėgų reikia, bet kolegos geri, darbas patinka, tai negi kur bėgsi“, – juokiasi Linutė.

Moteris džiaugiasi, kad tokios įmonės, kaip jos darbovietė, kuriasi regionuose. „Tikrai labai gerai – ateini ir maitinimą gauni, ir aprengia – savo neštis nieko nereikia. Nereikia žmogui niekuo rūpintis, viskas tau suteikta: kava, arbata“, – dalijasi patirtimi.

L. Kryževičienė sako, kad po darbo ir pomėgiams laiko užtenka.

„Darbas prasideda aštuntą valandą, tai iš namų su vyru ir vaikais, kurie taip pat dirba „Idavang“, apie pusę aštuonių išvykstam. Turim kavos pertraukėles, o pusę penkių darbą jau baigiam. Po darbo laiką namuose leidžiam. Laikom vištas, aš gėles auginu. Namiškiai mane jau per dantį patraukia dėl tų gėlių, stengiuosi mažinti, bet man norisi, kad žydėtų viskas aplink, tai visas kiemas išpuoštas.“

Atsakomybės daug, bet kiekviena diena vis kitokia

Prieš kelerius metus, besimokydamas penktame veterinarijos studijų kurse, kaunietis Rokas Šaliamoras nusprendė, kad nori susirasti darbą pagal specialybę. Įsijungė skelbimus, išsiuntė gyvenimo aprašymą į keletą vietų, sulaukė kvietimo į pokalbį ir pradėjo dirbti „Idavang“ įmonėje.

„Paprasta ta istorija. Neieškojau specialiai, kad darbas būtų tarp Kauno ir Šakių. Tiesiog atsirado galimybė išbandyti savo jėgas veterinarijos gydytojo pozicijoje, tai ir išbandžiau“, – pasakoja Rokas. Šiemet vaikinas skaičiuoja antrus metus veterinaro pozicijoje.

Jo negąsdina ir kasdien apie 40 minučių trunkanti kelionė į darbą. Sako, kad kelionės laiką išnaudoja, klausydamas knygų. Roko audiotekoje daugiausia grožinės literatūros kūriniai, o šiuo metu klausosi „Anos Kareninos“.

„Nebuvo kažkokia vaikystės svajonė tapti veterinaru. Įstojau, galvojau, kad jeigu nepatiks, perstosiu. Bet po įstojimo nebuvo jokių svyravimų“, – pasakoja jis.

Šiandien Rokas turi nemažai atsakomybių. „Sudarau gydymo schemas, esu atsakingas už visą vaistų dokumentaciją, apskaitą, biosaugos priemonių taikymą ir užtikrinimą. Tai daug atsakomybės, bet man patinka, kad kiekviena diena vis kitokia, kad atsiranda daug visokių iššūkių. Kartais rutina – gerai, bet gerai, kad ji nėra pastovi, man patinka ieškoti sprendimų netradicinėse situacijose“, – patirtimi dalijasi Rokas.

Dėmesys ne tik darbuotojams, bet ir vietos bendruomenei

„Idavang“ įsikūrimas Lekėčiuose buvo naudingas ne tik jos darbuotojams, bet ir visai vietos bendruomenei. Kaip sako Lekėčių seniūnas Ričardas Krikštolaitis, įmonė niekada neatsisako padėti bendruomenei.

„Mes labai džiaugiamės jų buvimu. Jei bet kokia pagalba reikalinga, kreipiamės, visada šita įmonė padeda. Kas svarbiausia, palaiko glaudų ryšį su bendruomene visais klausimais“, – pasakoja Lekėčių seniūnas.

Anot jo, įmonė jau devynerius metus yra pagrindinės miestelio šventės – Mėlynių festivalio – mecenatas. Nors Mėlynių festivalį vadinti tik miestelio švente būtų neteisinga. R. Krikštolaitis pasakoja, kad šis renginys kasmet pritraukia 4–6 tūkstančius žmonių.

„Lekėčius dabar daug kas žino būtent dėl to, kad vyksta ši šventė“, – sako seniūnas.

R. Krikštolaitis pasakoja, kad ir įmonėje dirbantys žmonės džiaugiasi savo darbo vieta: „Čia konkurencingi atlyginimai, nėra šešėlio – skaidrumas jiems labai svarbus. Be to, labai rūpinasi gamta. Metaną išima iš srutų, prisideda prie bioenergijos plėtros. Socialiai atsakinga ir tvari įmonė. Džiaugiamės, kad tokia yra šalia.“



„Idavang“ – pirmaujanti kiaulių augintoja Šiaurės Rytų Europoje. Nuo pat įkūrimo 1999 m., įmonė laikosi principo, kad sėkmė galima tik vystant socialiai atsakingą verslą. Todėl įmonė savo veiklą grindžia pagarba, pasitikėjimu, skaidrumu, rūpinasi aplinka ir darbuotojais, kuriuos įvardija kaip savo sėkmės pagrindą.

Kasmet daugiau nei 8 šimtus tūkst. kiaulių užauginanti bendrovė aktyviai įsitraukia į vietos bendruomenių iniciatyvas, yra ilgametė Lekėčių Mėlynių festivalio mecenatė.

Šauni „Idavang“ komanda laukia Jūsų!
 
Šiuo metu įmonė ieško įvairių specialistų Šakių regione.
Apie konkrečias pozicijas galite sužinoti, pasekę „Facebook“ puslapį „Idavang karjera“ arba tiesiog paskambinę numeriu +370 682 68 930.

Užs.Nr.d-0277

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sunku būti mama?

klausimelis 05 03Kristina iš Girėnų:

Sunku, nes tai didžiulė atsakomybė ir didžiulis iššūkis. Pati užauginau tris vaikus. Didžiuojuosi jais, nes jie visi pasiekė savo tikslus, visi baigė aukštuosius. Dabar džiaugiuosi penkiais anūkais. Manau, kad šiuolaikinės mamos daugiau leidžia savo vaikams nei priklausytų. Gal todėl, kad dabar daugiau galimybių, technologijų amžius, vaikai nė žingsnio be telefono. Reikėtų griežčiau į tai pažiūrėti, nustatyti ribas. 

klausimelis 05 03 2

Erika iš Šakių:

Fiziškai sunku, nes turiu du mažus vaikus, o šiaip tai labai faina. Nežinau, kaip dar prasmingiau galima užpildyti motinystę. Žiūrint, kas darosi pasaulyje, neramu dėl vaikų ateities, norisi juos augint burbule ir apsaugoti. Mūsų mamos sako, kad joms buvo sunkiau mus auginti, nes nebuvo tiek sukurta technologijų, kurios šiandien labai palengvina vaikų priežiūrą, tačiau buvo daugiau artimesnio bendravimo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.