Populiariausias uždarąsias akcines bendroves jau galima steigti internetu

komptrTeisingumo ministerija ir VĮ Registrų centras nuo lapkričio 3-iosios suteikia galimybę steigti ir registruoti populiariausios formos uždarąsias akcines bendroves internetu - nebereikės varstyti Registrų centro ir notarų biuro durų.

Nuo trečiadienio internetu registruojamos uždarosios akcinės bendrovės, kurias steigia vienintelis steigėjas, pasirenkantis tipinius bendrovės įstatus ir įmonės buveinę jam nuosavybės teise priklausančiame nekilnojamame turte.

Vienintelį akcininką turinčios uždarosios akcinės bendrovės šiuo metu sudaro apie 50 proc. visų Lietuvoje registruotų UAB ir yra dažniausiai pasitaikanti pastaraisiais metais steigiamų įmonių forma.

Visas nesudėtingos UAB steigimo ir registravimo procedūras įmonės steigėjai gali atlikti Registrų centro savitarnos sistemoje adresu www.registrucentras.lt/savitarna/. Prieš steigiant įmonę internetu, registruojamos uždarosios akcinės bendrovės pavadinimą reikia iš anksto rezervuoti Juridinių asmenų registre - nuo šių metų sausio tai irgi galima padaryti internetu.
 
Internete užpildžius visus duomenis, bendrovės steigimo elektroninius dokumentus sugeneruos pati informacinė sistema, o steigėjas juos turės pasirašyti kvalifikuotu elektroniniu sertifikatu (el. parašu).

Bendrovės steigėjams nuo šiol nebeteks lankytis notarų biure ar Registrų centre, tačiau vis dar išlieka būtinybė apsilankyti pasirinktame banke ir atidaryti įmonės atsiskaitomąją sąskaitą. Tiesa, spausdintų dokumentų bankui nešti nereikės - automatiškai sugeneruotą ir steigėjo elektroniniu parašu pasirašytą bendrovės steigimo aktą Registrų centras pasirinktam bankui perduos saugiu elektroninio ryšio kanalu.

Nuo šių metų sausio jau yra sudarytos galimybės steigti internetu individualiąsias įmones.

ELTA ir „Draugo“ inf.

 

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.