Knygų mugėje – susidomėjimas Šakių bibliotekos edukacijomis

knygu muge
Knygų mugėje Šakių viešosios bibliotekos stende nuolat šurmuliavo vaikai, tačiau buvo sulaukta ir suaugusiųjų susidomėjimo, lankytojai edukacijose dalyvavo šeimomis. Organizatorių nuotr.


Nuo praėjusio ketvirtadienio ir visą savaitgalį ypatingu traukos centru laikinai buvo tapusi kasmetinė, jau 23-ioji Vilniaus knygų mugė, sulaukusi gausybės knygų mylėtojų iš visos Lietuvos, taip pat ir mūsų rajono. Šiemet pirmą kartą joje savo populiariausias edukacijas pristatė Šakių viešoji biblioteka, Šakių kraštą garsino ir čia atvykti kvietė Šakių turizmo ir verslo informacijos centras.
 
Šakių viešoji biblioteka jau ir anksčiau yra dalyvavusi Vilniaus knygų mugėse, kai pristatinėjo Šakių kalendorių, o štai edukacijos – šių metų naujovė. Galima sakyti – pirmas blynas. Ir tikrai neprisvilęs, nes sulaukė didelio mugės lankytojų dėmesio. Šakių viešosios bibliotekos darbuotojos kvietė dalyvauti Lukšių padalinio edukacijoje „Aš – kūrėjas. Mano pirmasis dienoraštis“ ir Kriūkų padalinio edukacijoje „Vytauto Tamulaičio vabalų pasaulyje“. Beje, pastaroji buvo pritaikyta specialiai šiai mugei.

Pasak Šakių viešosios bibliotekos direktorės Kristijos Lebedžinskienės, prireikė nemažai improvizacijos, kadangi abi edukacijos negalėjo vykti pagal aprašymus nuo... iki, tai buvo nuolat kintantis procesas, į kurį vieni įsitraukė nuo pradžių iki galo, o kiti praėjo tik tam tikrą etapą.

Tiesa, nors niekas neskaičiavo, kiek žmonių dalyvavo edukacijose, bet  jos, K. Lebedžinskienės teigimu, sulaukė beprotiško susidomėjimo. Ketvirtadienį šakiečių stendas sulaukė daugiau vaikų, darželių grupių, o šeštadienį lankytojai į stendą ėjo šeimomis, tėvai ir vaikai kartu sėdo prie vieno stalo.

„Turėjome progą pasitikrinti, save įsivertinti, priimant tokį iššūkį. Ir akiratį praplėsti, ir paaugti visomis prasmėmis, nes mums tokia patirtis buvo pirma“, – sėkmingu startu džiaugėsi Šakių viešosios bibliotekos vadovė, neslėpdama, kad baimių, kaipgi viskas pavyks, irgi buvo.

Šakių turizmo ir verslo informacijos centro turizmo vadybininkė Vaida Zimnickienė pasakojo, kad Knygų mugėje Lietuvos turizmo informacijos centrų asociacija startavo pirmą kartą ir viename stende, kuriame lankytojai galėjo rasti visus šalies regionus vienoje vietoje, todėl visiems draugiškai reikėjo pasidalyti laiką. Ji mugėje Šakių krašto „Poniškomis privilegijomis“ turėjo galimybę pasigirti tik vieną dieną, tačiau viskas buvo suorganizuota taip, kad kitomis dienomis kolegos iš kitų centrų skleistų žinią tiek apie dvariško, tiek apie zanavykiško turizmo objektus, padalytų lankstinukus, kartu su savo kraštu pristatytų ir Šakius.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.