Rajono garbę regioniniame ture gins dešimt atlikėjų

tramtatulis
Kas dveji metai organizuojamas Lietuvos vaikų ir moksleivių – lietuvių liaudies kūrybos atlikėjų – konkursas „Tramtatulis“ mūsų krašte nepraranda savo populiarumo ir  kaskart sulaukia vienas už kitą gražesnių pasirodymų. Organizatorių nuotr.

Šiemet šalyje rengiamas dešimtasis Lietuvos vaikų ir moksleivių – lietuvių liaudies kūrybos atlikėjų – konkursas „Tramtatulis“. Vasario 27 d. Zanavykų muziejuje vyko pirmasis, rajoninis konkurso ratas. Jame varžėsi 17 lietuvių folkloro mylėtojų.
 
Į Suvalkijos regioninį ratą, kuris vyks kovo 26d. Prienuose, konkurso komisija atrinko dešimt geriausiai pasirodžiusių lietuvių liaudies kūrybos atlikėjų. Tarp jų – šešiamečiai Šakių vaikų darželio atstovai Dovydas Kriaučiūnas (pasakojamoji tautosaka, parengė Diana Zubrickienė) ir Danielė Šuopytė (dainuojamoji tautosaka, parengė Audronė Adomaitienė). Taip pat ir vyresni – Goda Endriukaitytė (pasakojamoji tautosaka) iš Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centro (parengė Rima Vasaitienė), Kotryna Margarita Kukytė (dainuojamoji tautosaka) ir Fausta Žukauskaitė  (pasakojamoji tautosaka) iš Lukšių Vinco Grybo gimnazijos (abi parengė Rasa Kurienė).

Sėkmė jėgas išbandyti kitame etape nusišypsojo gausiam būriui Griškabūdžio kultūros centro folkloro grupės „Užnovietis“ dalyvių: Jokūbui Čiauškai (pasakojamoji tautosaka, parengė Nijolė Černevičienė), Ūlos Lukavičiūtės ir Deivido Slavicko duetui (instrumentinė muzika, parengė Deividas Slavickas), Ū. Lukavičiūtės ir Barboros Gurevičiūtės duetui (instrumentinė muzika ir dainuojamoji tautosaka, parengė Raimonda Černevičiūtė) bei Smiltės ir Rugilės Merčaityčių duetui (instrumentinė muzika, parengė N. Černevičienė).

Tarp vyriausių moksleivių rajono garbę ginti regioniniame rate patikėta Lukšių Vinco Grybo gimnazijos moksleiviui Tautvydui Bendžiui (pasakojamoji tautosaka, parengė Jolita Zokienė).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.