„Poezijos pavasario“ šaukliai šakiečiams dovanojo eiles

poezijos_pavasarisGegužę dvi savaites šalyje vyko Lietuvos rašytojų sąjungos ir Rašytojų klubo organizuotas 48 -asis tarptautinis festivalis „Poezijos pavasaris“. Per šalį skriejantys poetų kūrybos posmai praėjusį ketvirtadienį pasiekė ir Šakių kraštą. Čia keletas žinomų šalies poetų šakiečiams dovanojo savos kūrybos perlus.

Nuotr. Trečiadienį festivalio „Poezijos pavasaris“ renginiai nuskambėjo ir Šakių rajone. Šia proga rajone lankėsi būrelis  žinomų šalies poetų, skaitovų, literatūrologų.

Su gaiviu pavasario vėju trečiadienį į Šakius atkeliavo tarptautinio festivalio „Poezijos pavasaris“ dalyviai. Šakiuose lankėsi šiųmetis Salomėjos Nėries poezijos laureatas Gintautas Dabrišius, menininkė, poetė Ieva Gudmonaitė, humanitarinių mokslų daktarė Donata Mitaitė, kraštietė skaitovė Irena Plaušinaitytė. Antrus metus iš eilės šios šventės proga šakiečius savo vizitu pagerbė poetas, žurnalistas Arūnas Spraunius bei dainų autorius ir atlikėjas Justinas Narvilas. Garbingus svečius savivaldybėje svetingai priėmė rajonas meras Juozas Bertašius ir pavaduotoja Rima Rauktine, įteikdami po atminimo dovaną. Susitikimo metu buvo pasidalinta mintimis apie Šakius, apie per šalį skriejančią poezijos šventę.
 
Trečiadienio popietę svečiai lankėsi Kudirkos Naumiestyje, Lietuvos nacionalinio muziejaus padalinio – Vinco Kudirkos muziejuje, kur vyko poezijos skaitymai rašytojos P. Orintaitės atminimui „Tūkstančiai žiedų pavasariais pražysta...“. Vakarop poetinės plunksnos puoselėtojai atvyko į Šakių viešojoje bibliotekoje vykusią poezijos šventę „Kaip sutirpusi giesmė...“, skirtą poeto E. Steponaičio 120-osioms gimimo metinėms. Čia poezijai skirtą šventę pradėjo savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Augenija Kasparevičienė, pasveikindama į lygumų kraštą atvykusius kūrėjus. Jos įsitikinimu, poezijai skirtose šventėse galima atrasti abipusį ryšį tarp skaitytojo ir kūrėjo. Šventės metu vedėja uždegė kuklų poezijos žiburėlį ir padėkojo bibliotekos darbuotojoms, kurios visuomet rūpestingai ir atsakingai suorganizuoja pavasarinę poezijos šventę.

Garbingų svečių bendravimą su poezijos šventės dalyviais pradėjo poetus pristačiusi  literatūrologė D. Mitaitė. Ji pabrėžė, kad šių dienų poezija yra labai įvairi, viena į kitą nepanaši. Netrukus skaitovė I. Plaušinaitytė skaitė E. Steponaičio kūrybą. Pasak D. Mitaitės, šiųmetis „Poezijos pavasaris“ yra kitoks. Jį lydi turiniu praturtėjęs ir beveik keturis kartus atpigęs „Poezijos pavasario 2012“ almanachas, kuris, anot D. Mitaitės, kitoks nei ankstesnieji. Kitoks tuo, kad jį sudarė jaunų rašytojų kolegija, atrinkusi geriausius 2011 metais sukurtus eilėraščius, nekreipdami dėmesio į kūrinio autoriaus vardą ar pavardę. Tad almanache poezijos mylėtojai ras išties knygos vertą poeziją. Almanache išspausdinta ir Šakiuose viešėjusios, savitai įdomios jaunos rašytos E. Gudmonaitės poezija.

Šiemet festivalio programoje buvo numatyti net 124 renginiai, apimantys ne tik visą Lietuvą, bet ir keturias užsienio šalis: Airiją, Šveicariją, Lenkiją ir Rusiją.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.