Aktyvus rajono jaunimas akcentuoja savanorystę

apdovanojimai_jaunimasPenktadienį Šakių rajono savivaldybės posėdžių salėje, kukliame aktyvaus rajono jaunimo būrelyje, įvyko konferencija „Patsaunoris“. Labiausiai į aktyvią veiklą pasinėrusių jaunuolių dėmesio centre buvo savanorystės idėjos puoselėjimas rajone. Be to, konferencijoje pagerbti šių metų šauniausieji.

Nuotr. Savivaldybės jaunimo reikalus kuruojanti Danutė Jurgutienė pristatė, jog kiekvienam nominacijos nugalėtojui įteikta po 250 litų. Tokį apdovanojimą gavo ir gimnazistas Lukas Keraitis.  

Kaip ir kasmet, taip ir šiemet, besibaigiančius metus aptarė aktyvus rajono jaunimas. Šįkart kasmetinį jaunimo renginį „Įjunk šviesą“ pakeitė kiek kuklesnė konferencija „Patsaunoris“. Čia nemažas dėmesys buvo skirtas Bernadetos Domeikaitės vadovaujamai savanorystės skatinimo programai „Patsaunoris“. Šių metų rugpjūtį pradėta įgyvendinti savanorystės programa siekiama kuo daugiau jaunų žmonių supažindinti su savanoriška veikla. Pasak B. Domeikaitės, būtent ši programa yra puiki galimybė pasitelkti jaunimą bei susipažinti su rajone veikiančių įstaigų darbu. Konferencijos metu buvo pasirašyta savivaldybei skirta rezoliucija dėl savanorystės skatinimo Šakių  rajone.
 
Konferencijoje oficialiai pagerbti šiemet labiausiai nusipelniusieji. Laimėtojams įteikti 250 litų piniginiai prizai. Juos be konkurencijos pelnė Šakių „Žiburio“ gimnazijos abiturientas Lukas Keraitis už puikų vadovavimą Šakių rajono moksleivių tarybai ir aktyvią visuomeninę veiklą. VšĮ „Mano skveras“ direktorei Živilei Unguvaitytei padėkota už labdaringą socialinę veiklą, darant gerus darbus bėdos ištiktiems Šakių rajono žmonėms. Lietuvos edukologijos universiteto studentei Aistei Bakaitei padėka skirta už suorganizuotą Šakių rajono jaunimo dieną „Įjunk šviesą“, skatinant jaunimo saviraišką ir jaunų žmonių iniciatyvas. Taip pat pagerbta UAB „Agrolina“ direktorė Raminta Bastytė už jaunimo iniciatyvų palaikymą, finansinę paramą, ypač skatinant Kriūkų seniūnijos jaunimo sportinę veiklą, rengiant ir įgyvendinant projektus, gerinančius jaunimo užimtumą. Šakių rajono moksleivių tarybos pirmininkė Saulė Starkauskaitė asociacijai skirtą apdovanojimą atsiėmė už rajone organizuojamas veiklas, ugdančias jaunimo sąmoningumą, vienijant veikliausią Šakių rajono jaunimą. Be apdovanojimo neliko ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto studentė Bernadeta Domeikaitė. Ji pagerbta už Savanorystės skatinimo programos Šakių rajono jaunimui „Patsaunoris“ įgyvendinimą, sudarant galimybę jaunų žmonių asmeniniam, socialiniam ir profesiniam tobulėjimui skatinti.

Taip pat renginio metu pasidalinta įspūdžiais apie tarptautinius jaunimo mainus Lietuva – Vokietija „Kūrybiškumas be sienų - 2“. Kriūkietė Raminta Bastytė pristatė savo gimtojo krašto jaunimo veiklą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.