Ir sulaukę investicijų, vis tiek gaus ne viską

slederis mokyklos gatve
Savivaldybės Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjas Arvydas Šlėderis (viduryje) tarybos nariams ir Gelgaudiškio seniūnui Vincui Dabravolskiui (dešinėje) bei seniūnaičiui Sauliui Urbanavičiui (kairėje) aiškino, kokie darbai artimiausiu metu Mokyklos gatvėje bus padaryti, o kam pinigų nėra numatyta. D. Pavalkio nuotr.


Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Ilgus metus Gelgaudiškio Mokyklos gatvės gyventojai kenčia važinėdami duobėta, neapšviesta gatve, be to, neturi galimybės prie daugiabučių statyti automobilių. Ką galima sutvarkyti ir pakeisti šioje gatvėje artimiausiu metu, domėjosi savivaldybės Ūkio ir verslo komiteto nariai.

Kad Mokyklos gatvė dar šiais metais bus asfaltuojama, taryba nusprendė prieš mėnesį, kai jai skyrė 60 tūkst. eurų iš Kelių direkcijos gaunamo papildomo finansavimo. Duobėta gatvės danga bus nuskusta, išlyginta ir užpiltas naujas gatvės asfaltas. Ūkio ir verslo komiteto nariams klausimas kilo, ar bus kartu tvarkomi ir vietomis išvirtę, išlūžę borteliai, kada ir kur bus daromos šiukšlių konteinerių aikštelės ir kur statyti gyventojams automobilius. Vietos seniūnaitis Saulius Urbanavičius sako, kad automobilių stovėjimo aikštelė gyventojams labiausiai tiktų kitoje pusėje kelio, kur yra laisva valstybinė žemė, nors ten kai kurie žmonės turi užsiveisę daržiukus, bet aikštelė jiems netrukdytų, nes jai tiek ploto nereikia.

Į posėdį atvykęs savivaldybės Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjas Arvydas Šlėderis paaiškino tarybos nariams, kad šioje gatvėje kol kas nieko kito nebus rengiama, išskyrus asfalto dangos atnaujinimą, nes pinigų daugiau niekam nėra numatyta. Anot vedėjo, gatvės borteliai kainuoja brangiai ir tarybos nariams reikia apsispręsti, ar juos reikia dėti į vieno miesto gatvę kitų rajono gyvenviečių sąskaita, o gal neteisinga, nes reikėtų laikytis vienodumo principo.

„Jeigu nedarome bortų viename rajono kampe, tai laikomės to principo, nedarome ir kitur. Jie taip ir liks gulėti“, – sako A. Šlėderis.

Savivaldybė yra paskaičiavusi, kad Girėnų gatvėje bortelių su nuovažomis į kiemus įrengimas kainuotų nuo 100 iki 160 tūkst. eurų.

Kalbėdamas apie automobilių stovėjimo aikšteles vietos seniūnas Vincas Dabravolskis pabrėžia, kad žmonėms reikia apsispręsti, ar jie norėtų vienos didelės aikštelės, ar kelių prie kiekvieno daugiabučio atskirai. Tačiau A. Šlėderis sako, kad tam reikia ne tik pinigų, kurių šiuo metu tam nėra numatyta, o tokį klausimą reikėtų įsitraukti į savivaldybės numatytų tvarkyti objektų sąrašą. Be to, reikia ir gyventojų raštiško kreipimosi, kurio, pasak vedėjo, kol kas savivaldybė nėra gavusi.

Be bortelių, seniūnaičiui ir tarybos nariams dar rūpėjo, kada ir kaip bus tvarkomos atliekų konteinerių aikštelės, kurios, kaip žinia, su projektuotojais buvo suderintos seniūnų. A. Šlėderis yra Marijampolės apskrities atliekų tvarkymo centro (MAATC) valdybos pirmininkas, tačiau ir jis negalėjo atsakyti, kada bus pradėtos rengti tos aikštelės rajone ir Gelgaudiškyje: kada darbai prasidės, priklausys nuo surasto MAATC rangovo, kuris turėtų pasirodyti dar šią vasarą. Tačiau neaišku, ar pirmiau bus asfaltuojama Mokyklos gatvė, ar įrengta, kaip numatyta, viena nauja atliekų konteinerių aikštelė. Pasak A. Šlėderio, vieni darbai kitiems nemaišys.

Šioje gatvėje dar bus įrengtas ir apšvietimas, kuriam finansavimas  numatytas projekte „Gelgaudiškio gyvenamosios vietovės atnaujinimas“.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.