Veršių bendruomenė šventė įkurtuves

versiu_bendruomenePraėjusį penktadienį Beržynų pagrindinėje mokykloje gausiai rinkosi Veršių kaimo gyventojai. Ši negausi rajono bendruomenė garsėja ne tik pilna praėjusiais metais nuveiktų darbų kraite. Tai vienas iš daugiausiai europinių projektų įgyvendinantis ir kaimo žmonių kokybę gerinantis centras, prieš savaitę atšventęs bendromis pastangomis suremontuotų bendruomenės patalpų įkurtuves.

Nuotr. L.Auštrienė, J.Bertašius ir V.Kameneckas, perkirpdami simbolinę įkurtuvių juostelę, iškilmingai atidarė naujas bendruomenės patalpas.

Veršių kaimo bendruomenės centro pirmininkė Laimina Auštrienė gausiam bendruomeniečių būriui pristatė  per 2011 metus įgyvendintus projektus: „Sveikas žmogus – veikli visuomenė“, „Sportuojanti LAISVĖ 2011“, „Šiandienos lyderiai“, Bendruomeninių iniciatyvų rėmimo ir Institucinės paramos bendruomenėms programas. Ji džiaugėsi, kad naujai buvo pradėti vykdyti ir šiemet tęsiami net trys Europos Sąjungos lėšomis finansuojami projektai: „Stipri bendruomenės bazė – puikios veiklos garantas“, „Dieninė stovykla „Čia mano kraštas“ ir „Viešosios infrastruktūros gerinimas Veršių kaime“, pritraukę čia daugiau kaip 500 tūkst. litų. Taip pat pradėjo kurti „Jaukius bendruomenės namus“ Beržynų pagrindinės mokyklos patalpose.  L.Auštrienė prasitarė, kad nors iš pradžių, turint tik 2 tūkst. litų, buvo ketinta tik truputėlį pagražinti patalpas, tačiau, darbams įsibėgėjus, rėmėjų ir ypač UAB „Šakių hidrotechnika“ dėka buvo atliktas kapitalinis remontas.
 
Susirinkime dalyvavęs savivaldybės meras Juozas Bertašius gyrė bendruomenę už aktyvumą bei sugebėjimą patiems užsidirbti pinigų, Veršių krašto gyventojus rodydamas  pavyzdžiu kitoms bendruomenėms. Šakių krašto vietos veiklos grupės pirmininkas Algimantas Damijonaitis džiaugėsi, kad europinių pinigų pagalba čia daromi dideli darbai, o vienas iš paskutiniųjų – vandentvarkos projektas, kuris kol kas dar laukia įvertinimo.

Įkurtuvių proga bendruomeniečius sveikino J.Bertašius, Sintautų seniūnas Kęstutis Birbilas, UAB „Šakių hidrotechnika“ vadovas Vidmantas Kameneckas, kraštietis ir „Zanavykų bankelio“ valdybos narys Juozas Duoba, Beržynų pagrindinės mokyklos direktorė Raselė Jakaitienė. Jiems Padėkos raštus įteikė ir už pagalbą dėkojo L.Auštrienė, geru žodžiu paminėdama ir  kitus kaimo gyventojus: Juliją Bingelienę, Daivą ir Darių Staugaičius, žemės ūkio kooperatyvo „Sintautų pienas“ vadovą Alių Staugaitį, Aldoną ir Rimantą Naujokaičius, Reditą ir Liną Kriaučiūnus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px