Kovo 11-ąją minėjo spausdami greičio pedalus

Šakiuose vykusiame slalome varžėsi beveik 40 dalyvių, kurie jėgas išbandė septyniose skirtingose klasėse. Dvam_Keturi nuotr.

Kovo 11-ąją prie Šakių rajono savivaldybės vyko komandos „Trys su puse vožtuvo“ automobilių slalomo varžybos, skirtos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti. Dalyvių skaičius buvo ribojamas, tad varžybose dalyvavo 37 dalyviai iš visos Lietuvos, išdalinti 67 startiniai numeriai.

Dalyviai jėgas išbandė septyniose klasėse. FWD (priekiniais ratais varomų automobilių klasė) varžėsi 16 dalyvių. Pirmąją vietą iškovojo šakietis Vilmantas Karalius su „Mitsubishi Colt“, antras – Justas Žukauskas iš Lukšių taip pat su „Mitsubishi Colt“, trečią vietą užėmė kaunietis Andrius Grigaitis su „Renault Clio“.

RWD (galiniais ratais varomi automobiliai) pirmą vietą užėmė šakietis Paulius Mikelaitis su „Toyota MR2“, antras liko jurbarkiškis Aidas Valuckas su „Mazda MX5“, trečias – jau ir ankstesnėje klasėje laurus nuskynęs šakietis V. Karalius, tik šįkart su „BMW 325i“.

AWD (visais ratais varomi automobiliai) varžėsi tik trys dalyviai. Pirmas – Irmantas Ditkus iš Jurbarko su „Audi A4“, antras – lukšietis Giedrius Bakas su „Audi TT“, trečią vietą užėmė jurbarkiškis Ligitas Kordušas su „Audi A4“. Ir nors jis buvo laikomas vienu iš potencialiausių varžybų nugalėtojų bendroje įskaitoje, tačiau, tik pradėjęs savo važiavimus šioje klasėje, trenkėsi į bordiūrus ir dėl didelių automobilio apgadinimų varžybas iškart baigė.

HISTORY klasėje (automobiliai, kurių gamyba iki 1993 m., arba vairuotojai nuo 50 metų) varžėsi keturi dalyviai. Pirmą vietą iškovojo nepralenkiamas V. Karalius su „Mitsubishi Colt“, antras – Evaldas Žitkus iš Prienų su „Lada 2103“, trečią vietą užėmė Ramūnas Žemantauskas iš Kybartų su „Audi 80“.

JAUNIMO klasėje varžėsi keturi dalyviai. Pirmą vietą iškovojo lukšietis J. Žukauskas su „Mitsubishi Colt“, antras – Arnas Jakas iš Šiaulių su „Renault Clio“, trečią vietą užėmė šakietis Majus Braškys su „BMW e46“.

LAISVOJE klasėje nepralenkiamas buvo šakietis Vilmantas Karalius, antrą vietą užėmė šakietis Paulius Mikelaitis, trečias – jurbarkiškis Aidas Valuckas. Dvam_keturi nuotr.

Net 22 dalyviai rungėsi LAISVOJE klasėje. Čia ir vėl nepralenkiamas buvo šakietis V. Karalius su „Mitsubishi Colt“, kuris, beje, pripažintas absoliučiai greičiausiu dalyviu. Jo geriausias laikas 1:02:734. Antrą vietą užėmė šakietis P. Mikelaitis su „Toyota MR2“, trečias – jurbarkiškis Aidas Valuckas su „Mazda MX5“.

MOTERŲ klasėje varžėsi penkios dalyvės, prizines vietas pasidalino viešnios. Pirmoji – vilnietė Julija Čėglytė su „Abarth 595“, antra – Ingrida Jakienė iš Šiaulių su „Renault Clio“, trečia – Indrė Senkutė iš Kauno su „BMW Compact“. Beje, Indrei važiuojant paskutinį važiavimą į trasą netikėtai išbėgo stirna, kurios mergina sakė net nepastebėjusi.

Vienas iš renginio organizatorių Gytis Matusevičius džiaugiasi, jog renginys pavyko, netrūko įdomių akimirkų, o kitose slalomo varžybose su dalyviais ir žiūrovais tikisi susitikti jau balandį. 

„Draugo“ inf. 

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.