Šaškių turnyre – rekordinis dalyvių skaičius

Šakių „Varpo“ mokykloje vyko jau tradiciniu tapęs aštuntasis respublikinis paprastųjų šaškių turnyras. Organizatorių nuotr.

Kovo 3 d. Šakių „Varpo“ mokykloje vyko jau tradiciniu tapęs aštuntasis respublikinis paprastųjų šaškių turnyras Šakių rajono savivaldybės mero taurei laimėti. Jame varžėsi 54 dalyviai iš 14 Lietuvos miestų. Tuo pat metu vyko ir atviras Šakių miesto vaikų čempionatas, kuriame žaidė 27 jaunieji šaškininkai. 

Pasak turnyro organizatoriaus ir vyr. teisėjo Alvydo Grinkevičiaus, tai gausiausias dalyviais turnyras Šakiuose per visą varžybų istoriją, pradedant 2016 metais. Į varžybas atvyko daug stiprių šaškininkų – didmeistrių, sporto meistrų, kandidatų į sporto meistrus, Europos ir Lietuvos čempionai, daugkartiniai Lietuvos pirmenybių finalo dalyviai. 

Tad nenuostabu, kad prizines vietas pasidalino elitas. Šakių rajono savivaldybės mero taurę iškovojo kandidatas į sporto meistrus Žygimantas Lipkevičius (Vilkija), antroje vietoje – tarptautinis meistras Vilius Aleknavičius (Kalvarija/Vilnius), trečioje – didmeistris Domantas Norkus (Šiauliai). 

Šakiečių kategorijoje nugalėtoju tapo Arūnas Danielius (Šakiai), antras – Kęstutis Kareiva (Kudirkos Naumiestis), trečias – Deividas Ūsas (Šakiai).

Vaikų čempionate triumfavo Benas Grigaliauskas (Marijampolė), antras – Adas Kavaliauskas, trečias – Matas Žarkauskas (abu iš Varėnos). 

Mergaičių kategorijoje tarp 1–4 kl. visos trys pirmosios vietos atiteko Šakių „Varpo“ mokyklos trečiokėms: pirma buvo Gytė Kudirkaitė, antra – Liepa Simokaitytė, trečia – Guoda Jakaitė. Tarp 5–12 kl. šaškininkių gerai pasirodė Lukšių Vinco Grybo gimnazijos dešimtokės – pirmąją vietą laimėjo Mingailė Morkevičiūtė, antrąją – Urtė Juočiūnaitė, trečioji – Šakių „Varpo“ šaškininkė Dileta Martinkevičiūtė. 

Berniukų kategorijoje prizines vietas taip pat pasidalino Šakių „Varpo“ mokyklos moksleiviai. Tarp 1–2 kl. šaškininkų geriausiai pasirodė Haris Maksvytis, antra vieta atiteko Jokūbui Smirnovui, trečia – Joriui Viliūšiui. Tarp 3–4 kl. žaidėjų pirmąją vietą laimėjo Ridas Maksvytis, antras – Denelas Poškus, trečias – Simas Bataitis.

Po šio turnyro Šakių „Varpo“ mokyklos jaunieji šaškininkai pradės ruoštis Lietuvos mokyklų žaidynėms, kurios vyks balandžio 12 dieną.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px