Rajono jaunimas kūrė savo verslą

verslumas gimnazijoje
Nuotr. Konkurso nugalėtojais tapo „Startuoliai“ (kairėje), antrąją vietą užėmė komanda „Verslas nuo 0“ (dešinėje).


Praėjusį antradienį Šakių „Žiburio“ gimnazijoje vyko tradicinis Verslo dienai skirtas renginys. Jame, padedant rajono verslininkams, verslą bandė kurti moksleiviai iš Šakių „Žiburio“, Lukšių Vinco Grybo ir Griškabūdžio gimnazijų, Plokščių mokyklos-daugiafunkcio centro bei Kidulių ir Sintautų pagrindinių mokyklų.
 
Moksleiviai (po vieną mokinį iš kiekvienos mokyklos), pasiskirstę į penkias jungtines komandas („Lietuvos ateitis“, „Šešios sienos“, „Verslas nuo 0“, „(Ne)nugalimieji“ ir „Startuoliai“) turėjo atlikti tris užduotis. Pirma – įvertinti rinką ir sugalvoti verslo idėją, antra – susikurti rinkodaros ir idėjos įgyvendinimo planavimo užduotis, trečia – sugalvoti ir pristatyti savo verslo idėjos reklamą.

Prieš prasidedant konkursui sveikinimo žodį moksleiviam tarė Šakių „Žiburio“ gimnazijos direktorė Jūratė Mozūraitienė, apie savo verslo idėjas nuo smaragdinių tujų iki lavinamųjų priemonių pasakojo Šakių „Žiburio“ gimnazijos mokytoja ir MB „Lavina LT“ direktorė Diana Jazukevičienė.

UAB „Gulbelė“ marketingo vadybininkė Monika Būblaitytė, Lietuvos užimtumo tarnybos Jaunimo užimtumo centro skyriaus vadovė Eglė Plančiūnienė, Šakių „Žiburio“ gimnazijos socialinė pedagogė Ligita Kajackienė bei jau minėta D. Jazukevičienė negailėjo jaunimui patarimų nei verslo idėjų įgyvendinimo planų sukūrimo, nei jų reklamavimo klausimais. Jie buvo ne tik komandų konsultantai ir prizų steigėjai, bet ir vertintojai.

Konkurso nugalėtojais tapo „Startuolių“ komanda ir jų idėja „Stilius vienai dienai“ (rūbų nuoma vienai dienai). Antrąją vietą užėmė komanda „Verslas nuo 0“, pristačiusi įdarbinimo agentūrą. Trečiąja vieta džiaugėsi „(Ne)nugalimieji“, sukūrę veganiško maisto užkandinės planą. Be prizinių vietų liko komanda „Lietuvos ateitis“, pristačiusi idėją „Lietuvos žemėlapis“, kuriame galima pasižymėti aplankytas vietas, ir „Šešios sienos“, organizavusios tautiečių apsipirkimą Lenkijoje.

Pasak renginio organizatorės Šakių „Žiburio“ gimnazijos ekonomikos mokytojos ir Verslo informacijos centro direktorės Daivos Palukaitienės, visi nugalėti negali, tačiau pralaimėjusiųjų nebuvo. Visiems renginio dalyviams įteikti padėkos raštai ir komandas konsultavusių verslininkų dovanėlės – saldumynai, arbatos puodeliai, tušinukai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.