Perspektyva Slavikuose išlikti jungtinei klasei bent kol kas yra

slavikai mokyklos
Susitikime dalyvavę esamų ir būsimų pirmokų tėvai vienbalsiai tvirtino, kad savo vaikus nuo rugsėjo, „kol prakyps iki trečios klasės“ jie ketina leisti ne į Šakių mokyklą, o į Slavikus. D. Pavalkio nuotr.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Antradienį „Varpo“ mokyklos Slavikų skyriuje lankėsi rajono valdžios atstovai, mokyklos direktorius, kurie susitiko su esamų ir būsimų pirmokų tėvais, kad išsiaiškintų, kur šie nuo rugsėjo ketina leisti savo vaikus. Mat vaikų skaičius ypač svarbus faktorius, lemiantis, ar išliks Slavikuose pirma-antra jungtinė klasė, ar ne.

Pasak susitikimą pradėjusio „Varpo“ mokyklos direktoriaus Mindaugo Venckūno, naujais mokslo metais pirmokų turėtų būti šeši, antrokų – trys, tad tokio skaičiaus užtektų, kad jungtinė klasė Slavikuose galėtų būti komplektuojama (jungtinėje klasėje turi būti ne mažiau kaip aštuoni vaikai). Esmė, kad keturi vaikučiai yra iš Gotlybiškių, kurie yra pusiaukelėje tarp Šakių ir Slavikų, tad valdžios atstovai norėjo išsiaiškinti, kurią mokyklą ketina rinktis tėvai.

Vicemeras Darius Jakavičius patikino: jei vaikų bus mažiau nei aštuoni, klasė komplektuojama nebus, nes finansavimas gultų ant savivaldybės pečių ir ši našta jai būtų per didelė.

„Nesam tokia turtinga savivaldybė, todėl ir susitikom pasikalbėti“, – teigė jis ir klausė tėvų pozicijos vildamasis, kad per vasarą niekas nepasikeis, kaip buvo praėjusiais metais, kai staiga keletas vaikų išvyko į „Varpą“.

„Neatvažiavom įkalbinėti, bet turime karčios patirties“, – teigė vicemeras.

Savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Darius Aštrauskas ragino įsivertinti ugdymo kokybę, atsakingai apsvarstyti už ir prieš, nes po dvejų metų savo atžalas vis tiek reikėtų leisti į didesnę mokyklą.

„O kas čia žino, kaip geriau“, – svarstė viena iš mamų.

Visi susitikime dalyvavę tėvai patikino, kad jų vaikai ketina rinktis ne Šakių mokyklą, o Slavikus, nes čia yra pripratę, čia jiems smagiau.

„Dar jie maži, čia prakyps, o jau į trečią klasę galės važiuoti kitur“, – kalbėjo slavikietis tėtis.

„Turim aštuonis tvirtus „taip“, todėl nuo rugsėjo mes matome Slavikuose pirmą-antrą jungtinę klasę“, – teigė D. Jakavičius.

„Sandorį padarėm, rankom sukirtom, tikėkimės, niekas nepasikeis“, – susitikimą reziumavo Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausiasis specialistas Gintaras Demenius.

Po susitikimo valdžios atstovai dar apžiūrėjo neseniai įrengtą pilnos dienos darželio grupę, kurią lanko 17 vaikų nuo dvejų iki penkerių metų.

Tad nuo rugsėjo iš Slavikų trys trečiokai, kaip ir dabar keturi ketvirtokai, mokytis vyks į „Varpą“, o jeigu tėvų pažadai nesikeis, pirmokai ir antrokai bus ugdomi Slavikuose jungtinėje klasėje.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.