Knygas nusprendė padovanoti

knygos varpo
Iš viso planuojama padovanoti kelis šimtus knygų, kurias bus galima atėjus tiesiog pasirinkti iš lentynos.  D. Pavalkio nuotr.

Šakių „Varpo“ mokyklai kilo mintis padovanoti nurašytas, bet dar geras knygas kiekvienam, kuris tik panorės.
 
Pasak mokyklos bibliotekininkės Vilijos Dagilienės, tiesiog taip susiklostė gyvenimas, kad anksčiau vidurine buvusi mokykla dabar liko tik aštuonmetė, tad pagal dabar mokykloje ugdomų vaikų amžių daugelis knygų jiems tiesiog netinka.

„Kai mokykloje mokėsi vienuoliktokai ar dvyliktokai, buvo tikrai daug programinės grožinės literatūros knygų. Dabar mūsų vaikams jos neaktualios, tad jas nurašėme, tačiau jos geros būklės, gaila tiesiog išmesti, o makulatūra nesuperkama, tad kilo mintis dovanoti“, – sako V. Dagilienė, pridurdama, kad tarp nurašytų knygų tiek lietuvių, tiek užsienio autorių kūriniai.

Beje, panašaus pobūdžio akcija mokykloje buvo surengta žiemą – tuomet dovanotos nurašytos vaikiškos knygos. Akcija pasiteisino su kaupu, nes net ir ne vieno mažojo skaitytojo rankose pabuvusios knygelės buvo graibstyte išgraibstytos.

Viliamasi, kad akcija pasiteisins ir šįkart. Jau nuo pirmadienio prie paradinių mokyklos durų bus pastatyta knygų spinta, prie kurios kiekvienas norintis galės ateiti ir pasiimti patikusią knygą bei taip papildyti namų biblioteką, suteikti sau skaitymo šventę. Knygų, kaip būna lauko bibliotekėlėse, grąžinti nereikės. Manoma, kad akcija galėtų vykti dvi savaites, tačiau bus atsižvelgiama į tai, kokio dėmesio bus sulaukta. Iš viso ketinama padovanoti kelis šimtus knygų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.