Skaitymo iššūkį šią vasarą įveikė rekordinis skaitytojų skaičius

vasara su knyga nugaletojai
Visi skaitymo iššūkį „Vasara su knyga“ įveikę ir prizų loterijoje dalyvavę vaikai buvo apdovanoti Šakių viešosios bibliotekos ženkliukais ir laimės sausainiukais, tačiau ypač džiaugėsi tie, kurie burtų keliu laimėjo pagrindinius ir skatinamuosius prizus. D. Pavalkio nuotr.

Praėjusį antradienį Šakių rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje paskelbti skaitymo iššūkio „Vasara su knyga“ prizų laimėtojai. Nors iššūkį įveikė 199 Vaikų literatūros skyriaus skaitytojai, tačiau dalyvauti prizų loterijoje trimis etapais atrinkti tik 22. Trys iš jų buvo apdovanoti pagrindiniais prizais, penkiems įteikti skatinamieji prizai.
 
Kaip informavo Šakių viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vedėja ir skaitymo iššūkio „Vasara su knyga“ koordinatorė Inga Matulevičiūtė-Rutkauskienė, šiemet susidomėjimas skaitymo iššūkiu buvo didžiulis. Savivaldybės viešoji biblioteka kartu su jai priklausančiais padaliniais užėmė pirmąją vietą tarp Kauno regiono bibliotekų. Skaitymo iššūkį įveikė net 1 tūkst. 546 dalyviai – ir vaikai, ir suaugę.

Visoje šalyje vykstantis projektas „Vasara su knyga“ kvietė įvairaus amžiaus žmones nuo birželio 1 iki rugpjūčio 31 d. perskaityti penkias pasirinktas knygas pagal tam tikras temas-užduotis ir registruoti jas savarankiškai arba artimiausioje bibliotekoje. I. Matulevičiūtės-Rutkauskienės teigimu, įveikus vieną iššūkį, buvo galima skaityti dar penkias knygas ir registruotis antrą ar net trečią kartą – tada šansai patekti tarp laimingųjų, kurie dalinsis prizus, didesni.

Pasak skaitymo iššūkio koordinatorės, patys aktyviausi šiemet buvo Gelgaudiškio bibliotekos skaitytojai. Čia skaitymo iššūkį įveikė net 340 dalyvių. Nuo jų stengėsi neatsilikti ir kiti padaliniai: Lukšiuose – 269, Šakių viešojoje bibliotekoje – 217, Kriūkuose – 199, Šakių bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje – 199 skaitytojai. Visiems iššūkį įveikusiems dalyviams bus įteikti Šakių viešosios bibliotekos įsteigti prizai – ženkliukai su šūkiu „Skaitymas tau tinka! Aš įveikiau iššūkį“.

Pasidalinti pagrindinių trijų prizų – (belaidžių ausinių, kuprinės, knygos skirtuko su lempute) į Šakių viešąją biblioteką antradienį buvo pakviesti 22 vaikai, daugelis skaitymo iššūkyje dalyvavę ne pirmą, o jau ir antrą, ir trečią kartą. Burtų keliu buvo ištraukti lapeliai su pavardėmis ir netrukus paaiškėjo, kad visus pagrindinius prizus pasidalino Šakių „Varpo“ mokyklos mokiniai – belaides ausines laimėjo ne tik aktyvus bibliotekos skaitytojas, bet ir trečius metus Vaikų literatūros skyriuje savanoriaujantis šeštokas Eimantas Dapkevičius, kuprinę su logotipu „Vasara su knyga“ – aktyvi edukacijų dalyvė penktokė Rytė Savickaitė, skirtuką su lempute – antrokė Lėja Laurinėnaitė.

Dar penkiems vaikams, kurių pavardės buvo ištrauktos loterijos metu, įteikti skatinamieji prizai – tušinukas atiteko Jokūbui Smirnovui, maišelis su logotipu „Vasara su knyga“ – Gabrieliui Vaškiui, po lipdukų komplektą įteikta Adai Mendelsonaitei, Povilui Merčaičiui ir Medai Endriukaitytei. Jie visi taip pat mokosi Šakių „Varpo“ mokykloje.

Po prizų pasidalinimo vaikai buvo pakviesti į smagią edukaciją, kurios metu turėjo galimybę pasigaminti popierinę knygelę ir susipažinti su rašymu senovine plunksna.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.