Įmonių pelningumas auga

2013 m. antrąjį ketvirtį šalies nefinansinių įmonių  pajamos už parduotas prekes ir suteiktas paslaugas sudarė 55,5 mlrd. litų. Tai 7,8 procento daugiau nei prieš metus.  
 
Daugiausia pelno uždirbo didmeninės ir mažmeninės prekybos ir nekilnojamojo turto operacijų įmonės. Palyginus su ankstesniu ketvirčiu, žymiai išaugo sausumos transporto, žalios naftos ir gamtinių dujų gavybos bei gėrimų gamybos įmonių pelnas. Kai kurių veiklų, tokių kaip baldų gamyba ir informacinės paslaugos, įmonių pelnas sumažėjo daugiau nei 2 kartus, o labiausiai sumažėjo kitos asmenų aptarnavimo veiklos bei chemikalų ir chemijos produktų gamybos įmonių pelnas – daugiau nei 3 kartus. Pirmąjį šių metų ketvirtį dirbusios nuostolingai statybos, apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų bei oro transporto veiklos rūšių įmonės antrąjį ketvirtį uždirbo pelno.

Vidutinis įmonių pelningumas sudarė 5,8 procento (2012 m. II ketv. – 6,2, 2013 m. I ketv. – 3,6 proc.).

Pelningai dirbusių įmonių dalis 2013 m. antrąjį ketvirtį sudarė 67,7 procento ir buvo didesnė nei praėjusių metų antrąjį (66,3 proc.) ir šių metų pirmąjį (58,6 proc.) ketvirčius.

Per pirmąjį šių metų pusmetį šalies įmonės gavo daugiau nei 109 mlrd. litų pajamų, o jų ikimokestinis pelnas siekė beveik 5,2 mlrd. litų. Palyginus su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, pajamos padidėjo 9,1 procento, o pelnas išliko beveik toks pat.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px