Jubiliejinėje kūrybos parodoje – spalvų ir geros nuotaikos pliūpsnis

rugyteJau gražia tradicija tampa rajono menininkų kūrybinių parodų pristatymas Šakių rotušėje. Gegužės 29 dieną čia rinkosi gerai visiems pažįstamos šakietės dailininkės, Šakių meno mokyklos pedagogės Lolitos Rūgytės kūrybos gerbėjai.
 
Nuotr. Šakietė tapytoja ir pedagogė L.Rūgytė savo kūrybos gerbėjams žada surengti dar ne vieną malonų susitikimą.
 
Dešimtimis skaičiuojamos menininkės personalinės ir grupinės tapybos darbų parodos, daugybė plenerų, seminarų, kelionių, įtemptas pedagoginis darbas, aktyvus dalyvavimas rajono kultūriniuose renginiuose,- scenos apipavidalinimai, scenografijų kūrimas „Zanavykų teatrui“, Šakių moterų veiklos klubas ir daugybė kitų veiklų, - toks yra pašėlęs  Lolitos gyvenimo tempas. Ji prisipažįsta, jog tas laikas, kai ji gali paimti į rankas teptuką, būna tikra palaima. Deja, vis sunkiau pavyksta jo surasti. „Man taip trūksta laiko..“- atvirai prisipažįsta šakietė dailininkė, kurios kūrybą puikiai žino ne tik Lietuvos, bet ir kaimyninės Lenkijos tapybos meno mylėtojai. „ Tradicinei dailės kalbai dailininkė suteikia individualų skambėjimą: kiekvienam mums duota kažkas nepakartojamo, kaip pirštų antspaudai, kaip unikalios Savasties skleidimosi istorija... Įdomiausia stebėti, kaip perkuriant motyvą, atsiranda paralelė su vidiniu pasauliu, su žmogaus būtimi. Ir dar tas skaidrus lyrizmas, pažadinantis ilgesį,“- neseniai išleistame L.Rūgytės tapybos darbų kataloge  menininkės kūrybą apibūdina menotyrininkė  Aldona Dapkutė.

Personalinės tapybos darbų parodos „Būsenos laukas“ atidarymo metu gražų penkiasdešimties metų jubiliejų švenčianti menininkė džiaugėsi ne tik savo kūrybiniu kraičiu, bet ir šeimos palaikymu, kolegų, mokinių, bičiulių, draugų dėmesiu ir nuoširdžiais sveikinimais. Pristatydama autorės naujausių tapybos darbų parodą, rajono savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Augenija Kasparevičienė pabrėžė, kad dauguma šakiečių puikiai pažįsta dailininkę L. Rūgytę, žavisi jos asmenybe ir kūryba. „Turime džiaugtis, kad ši puiki menininkė nepabėgo į didmiestį, o liko ištikima savo tėviškei. Lolita yra tas žmogus, su kuriuo norisi bendrauti, kuri skleidžia aplink save ypatingą žmogiškąją aurą ir traukia prie savęs žmones. Tas betarpiškas ir nuoširdus jausmas slypi ir jos kūryboje,“- kalbėjo A. Kasparevičienė. Neišsenkančios kūrybinės energijos parodos autorei linkėjo rajono savivaldybės meras Juozas Bertašius bei vicemerė Rima Rauktienė. Parodos atidarymo metu netrūko ne tik nuoširdžių sveikinimo žodžių ir gėlių žiedų, bet ir puikios šventinės bei kūrybinės nuotaikos, persipynusios su muzika ir poeto Justino Marcinkevičiaus eilėmis.„Aš džiaugiuosi, kad gyvenu tokiame nuostabiame mūsų krašte, gražiame žaliame mieste. Džiaugiuosi, kad galiu būti kartu su Jumis ir daryti bet kokius gerus darbus. Esu labai laiminga, kad galiu kurti, kad Jūs lankotės mano parodose,“ - sakė dailininkė L.Rūgytė.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.