Lekėčių moterys nepamiršta sveikos gyvensenos tradicijų

brazaitieneNuo lapkričio 18 dienos Lekėčių mokyklos sporto salėje  renkasi gausus bendruomenės moterų būrys. Čigongo mokytojas Raimondas Abromavičius jas supažindina su Čigongu - viena seniausių žinių ir praktinių metodų sistema, ne tik padedančia gydyti įvairias negalias, bet ir harmonizuojančia kūną, sielą ir dvasią.  
 
Nuotr. V. Brazaitienės teigimu, po septynerių metų sveikos gyvensenos tradicijų laikymosi Lekėčių moterys  negali sustoti, todėl šiemet jos nusprendė pasimokyti Čigongo paslapčių.
 
Pasak Lekėčių bendruomenės moterų klubo pirmininkės Vaidos Brazaitienės, jau septynerius metus lekėtiškės laikosi sveikos gyvensenos tradicijų. Jos ryžtasi įgyvendinti ne tik didelius rimtus projektus, kur žinių semiasi antistresiniuose, stuburo sveikatinimo, meno terapijos, vaistažolininkystės seminaruose, bet ir noriai renkasi į praktinius jogos ar šiaurietiško vaikščiojimo sveikatinimosi užsiėmimus.  

„Iki šiol jogos paslapčių mus mokė Jogos federacijos prezidentas Vytis Zabulėnas, vėliau atvažiuodavo jogos instruktorė Kristina Sudžienė. Nutrūkus šiems užsiėmimas, internetu suradome netoliese Braziūkų kaime (Zapyškio seniūnija) gyvenantį Čigongo mokytoją Raimondą Abromavičių, kuris sutiko kartą per savaitę pamokyti stuburo ir raumenų atpalaidavimo pratimų“, - pasakojo V. Brazaitienė.

Čigongo ištakų reikėtų ieškoti žmonijos istorijos gelmėse. Pasak senųjų tradicijų, Kinijoje Čigongas buvo praktikuojamas jau prieš 3 – 5 tūkst. metų. Vienuoliai ir atsiskyrėliai, medituodami ilgas valandas, jautė gyvybinės energijos tekėjimą tam tikrais kūno kanalais. Stebėdami gyvūnus arba gaudami žinių per sapnus ir vizijas, jie išmoko judesiais išlaikyti tolygų ir harmoningą energijos srautą. Bėgant laikui išsirutuliojo mokslas apie meridianų sistemą (energijos kanalai, kuriais žmogaus kūne teka či - gyvybinė jėga,  kinų medicinoje vadinami meridianais). Ilgą laiką meistrai mokiniams žinias perduodavo žodžiu. Pasauliui jos buvo atskleistos tik 1991 metais. Iki tol tai buvo labai uždara sistema, pasiekiama tik Kinijos imperatoriškajai šeimai.

Visi Čigongo pratimai remiasi kinų samprata apie Dangaus, Žemės ir Žmogaus sąveiką. Žemės energiją gauname per pėdas, dangaus  energija į mus patenka per aukščiausią viršugalvio tašką. Mes, žmonės, stovime šių dviejų pirminių energijos šaltinių viduryje, ir mums tereikia jas priimti.

Jei turime ryšį su Dangumi ir Žeme, či teka į mus natūraliai. Čigongo poveikio jėga gimsta, kai įsivyrauja pusiausvyra tarp tvirtumo (ant žemės stovinčių pėdų, stabilaus susitelkimo) ir lengvumo (laisvo kvėpavimo, takių judesių).

Jei či visais meridianais teka tolygiai ir harmoningai, tai tarp sielos, kūno ir dvasios įsivyrauja darna. Tuomet žmogus yra visiškai sveikas, kitaip sakant, ne tik puikiai jaučiasi, bet ir yra kupinas gyvybės. Tačiau kai žmogaus sielą ir dvasią žeidžia neigiamos mintys ar tokios emocinės būsenos kaip baimė, pyktis, įtūžis, stresas ir nervingumas, tuomet meridianai siaurėja ir gyvybinės energijos tėkmė sutrinka. Šiai pusiausvyrai atkurti tradicinė kinų medicina taiko įvairias terapijas, tarp jų ir Čigongo pratimus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.