Girėniškiai į vasarą žengė su dviračiais

Girėnų sporto aikštelėje jau trečiąjį kartą suorganizuotos dviratininkų varžybos „Su dviračiu į vasarą” – girėniškiai mėgsta šiltąjį metų laiką pasitikti aktyviai. Renginio organizatorė, bendruomenės pareigūnė ir Girėnų bendruomenės narė Aušra Mockevičiūtė džiaugėsi didele bendruomenės pagalba ir aktyviu narių dalyvavimu renginyje.

Per dvi valandas išaiškinti penkių rungčių nugalėtojai. Pirmieji tarpusavyje varžėsi mažieji dviratininkai iki penkerių metų. Greičiausiai slalomo rungtį įveikė penkiametė Gerda Mažeikaitė, antra liko Gabija Diržiūtė, šiek tiek nuo mergaičių atsiliko Nojus Černauskas.
 
Didžiausios kovos vyko dviračių vairavimo įgūdžių varžybose, kurios parengtos pagal jaunųjų dviračių vairuotojų varžybų „Saugus ratas“ figūras. 6–10 m. amžiaus grupėje jau antrus metus nugalėjo Justas Maksvytis, antras liko Linas Vizgirda, o trečią vietą užėmė Gustė Zavadzkytė.

11–16 m. amžiaus grupėje geriausiai sekėsi taip pat antrus metus varžybose dalyvavusiam Dominykui Drešeriui, šiek tiek nuo jo atsiliko Justas Staugaitis ir Mykolas Vilkauskas. Gana nelengva trasa pasirodė 17 m. ir vyresnių amžiaus grupės dalyviams, čia varžėsi gerokai vyresni dviratininkai. Pirmąją vietą užėmė ir geriausius dviračio vairavimo įgūdžius parodė praeitais metais trečiąją vietą užėmęs Arūnas Stankevičius, antras liko Robertas Jakaitis, trečią vietą užėmė Daivaras Sperauskas. Ne ką mažesnės aistros virė rungtyniaujant slalome tėveliams ir mamytėms su mažyliais vežimėliuose. Greičiausiai slalomo trasą su mažyle vežimėlyje ir pilnu vandens balionu rankose įveikė šakietis Donatas Matuza. Nuo jo šiek tiek atsiliko, tačiau saugiai finišavo Aušra Šakėnaitė, Ilona Diržiuvienė bei vienintelė rungtyje dalyvavusi močiutė Zina Mažeikienė. Kad varžybos neprailgtų, vaikai piešė piešinius saugaus eismo tema, suaugusieji sprendė Kelių eismo taisyklių testą, o bendruomenės pareigūnė žymėjo dviračius. Visi nugalėtojai apdovanoti diplomais ir prizais, prizinių vietų neužėmę renginio dalyviai buvo apdalinti atšvaitais, informaciniais lankstinukais apie dviratininkų pareigas. Renginio pabaigoje girėniškės moterys renginio dalyvius pavaišino skania, ant laužo virta rūgštynių sriuba.

Finansavimą bendruomenė šiam renginiui gavo iš Kūno kultūros ir sporto finansuoto projekto „Sportuojanti Girėnų bendruomenė“. Renginį vesti padėjo jaunieji policijos rėmėjai, prizais prisidėjo bendruomenių pareigūnė ir pati Girėnų bendruomenė, propaguojanti saugų eismą ir jau antrus metus  dalyvaujanti projekte „Eismo saugumas bendruomenėse“.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.