Kudirkos Naumiestyje išdygo Siaubo parkelis

adamsai savi
Siaubo parkelyje šėliojo ir Kudirkos Naumiesčio kultūros centro mėgėjų teatro „Savi“ aktoriai, vadovaujami režisierės Rugilės Guzovijūtės-Mekšriūnienės. Jie įkūnijo garsaus filmo „Adamsų šeimynėlė“ herojus. Organizatorių nuotr.


Jau savaitė prie Kudirkos Naumiesčio kultūros centro parko medžių parimę siaubą keliantys personažai ar dekoracijos, kurias kūrė mieste įsikūrusios įstaigos. Siaubo parkelį jau pamėgo naumiestiečiai, o įspūdingiausios dekoracijos autorių laukia kultūros centro įsteigtas prizas.
 
Artėjant Helovinui Lietuvoje kuriami Helovino parkai ar miesteliai, kuriuose galima pamatyti begalę bauginančių personažų, išbandyti adrenaliną keliančias pramogas. Įvairių rajono kampelių erdves taip pat papuošia šviečiančios moliūgų skulptūros, o štai Kudirkos Naumiesčio kultūros centras šįmet kvietė naumiestiečius kurti Siaubo parkelį.

Pasak Kudirkos Naumiesčio kultūros centro kultūrinės veiklos organizatorės, kultūrinių projektų vadovės Editos Šlakaitienės, ne viena rajono kultūros įstaiga artėjant Helovinui dažniausiai kviečia į moliūgų skaptavimo konkursus ir jais išpuošia erdves, o Kudirkos Naumiestyje norėjosi padaryti kitaip ir paįvairinti miesto gyvenimą.

„Tikrai nepopuliarinam šios šventės, todėl parkelį bus galima lankyti iki spalio 26 d. Džiugu, kad parkelį lanko naumiestiečiai, dieną daugiausiai su vaikais, vakare jaunimas. Sutemus kultūros centro lange demonstruojami dar ir siaubo vaizdeliai“, – pasakojo parkelio sumanytoja E. Šlakaitienė.

Siaubo parkelyje spalio 18 d. vakarą šėliojo ir Kudirkos Naumiesčio kultūros centro mėgėjų teatro „Savi“ aktoriai, vadovaujami režisierės Rugilės Guzovijūtės-Mekšriūnienės. Jie tapo garsaus filmo „Adamsų šeimynėlė“ herojais ir nufilmavo trumpą siužetą, kurį galima pamatyti kultūros centro feisbuko profilyje.

Dekoracijas kūrė ne tik patys kultūros centro darbuotojai, bet ir Vinco Kudirkos gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriaus priešmokyklinio ugdymo grupė „Pelėdžiukai“, gimnazijos penktokai, Marijampolės profesinio rengimo centro Kudirkos Naumiesčio skyriaus, Vinco Kudirkos muziejaus kolektyvas.

Daugiausiai kultūros centro feisbuko paskyroje „patinka“ surinkusios dekoracijos kūrėjas bus apdovanotas kultūros centro įsteigtu prizu.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.