Kęstučio batalionas minėjo 30-ąsias įkūrimo metines

6batalionas
Rugpjūčio 12 d. Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus pėstininkų brigados „Žemaitija“ Lietuvos kunigaikščio Kęstučio motorizuotasis pėstininkų batalionas minėjo 30-ąsias įkūrimo metines.

Minėjimas prasidėjo šv. Mišiomis, vėliau vyko rikiuotė Kęstučio bataliono nuolatinėje įsikūrimo vietoje Tauragės rajone, „Virtukų kautynių“ rikiuotės aikštėje. Rikiuotės metu Kęstučio batalionui buvo įteikta nauja kovinė vėliava bei atidengtas memorialinis akmuo, skirtas įamžinti Kęstučio bataliono 30-ties metų gyvavimą, kariams įteikti apdovanojimai, rašoma pranešime spaudai.

Gausiai atvykę karių artimieji bei šventės dalyviai turėjo galimybę susipažinti su bataliono infrastruktūra, karių buitimi, naudojama technika ir ginkluote. Visi norintys galėjo tapti „kariu 5 minutėms“, įveikti taktines užduotis, išbandyti akies taiklumą šaudant šratasvydžio ginklais, pavažinėti karine technika. Na, o šventinę nuotaiką kūrė Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų orkestras.

Ceremonijoje dalyvavo Lietuvos kariuomenės vadas, generolas leitenantas Valdemaras Rupšys, Krašto apsaugos viceministras Žilvinas Tomkus, Seimo narys Romualdas Vaitkus, Sausumos pajėgų vadas, brigados generolas Artūras Radvilas, Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus pėstininkų brigados „Žemaitija“ vienetų vadai, karininkai, vadovavę Kęstučio batalionui, atsargos kariai, tarnavę Kęstučio batalione, Tauragės apskrities savivaldybių merai, Jėgos struktūrų padalinių vadai bei karių artimieji.

Bataliono įkūrimo užuomazgos prasidėjo dar 1991 m., kai Jurbarke buvo įkurtas greito reagavimo būrys, kuriam vadovavo Česlovas Šlėgaitis. Spalį prie Jurbarko būrio buvo prijungtas atskiras Raseinių greito reagavimo būrys. Susijungus šiems būriams buvo įkurta Jurbarko kuopa. 1992 m. rugsėjo 21 d. Lauko kariuomenės I motodesantinės brigados „Geležinis Vilkas“ vado įsakymu Jurbarko komendantūra performuota į atskirą motodesantinį batalioną, kuris ir įsikūrė dabartinėje dislokacijos vietoje. 1995 m. rugpjūčio 15 d. batalionui įteikta kovinė vėliava, kurios šūkis skelbia: ,,Kovon dėl Lietuvos laisvės ir garbės.“

Kaip informavo Kauno regioninio karo prievolės ir komplektavimo skyriaus Jurbarko poskyris, atlikti nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą Kęstučio batalione gegužės 30 d. iš šio poskyrio buvo pašauktas 21 jaunuolis iš Šakių r.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.