Lekėčių moterų klube padvelkė Kalėdomis

lekeciai paroda langai
Devintą kartą Lekėčių bendruomenės moterų klubas pakvietė į kalėdinių darbų parodą, šiais metais siūloma pažvelgti pro kalėdinius langus. Šio klubo vadovė Vaida Brazaitienė (dešinėje) apibūdindama parodą kalbėjo, kad grožis slypi netobulume. A. J. Repšio nuotr.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Praėjusį sekmadienį Lekėčių bendruomenės moterų klubo narės pakvietė į tradicinę kalėdinių darbų parodą „Kalėdiniai langai“. Kūrybingoms Lekėčių moterims šįkart langai buvo puiki galimybė pademonstruoti savo kūrybiškumą ir atskleisti šventinio laikotarpio grožį.

„Pasitikime Kalėdas jau advento metu. Darykime dovanas ir dėkokime už jas, mokėkime atleisti iš tikrųjų, kad ir neįvardijant garsiai tą, kam skirtas mūsų atleidimas. Išmokime džiaugtis gyvenimu ir atrasti savo kelią jame, neperdekime ir pajuskime kiekvienos akimirkos malonumą. Atsiprašykime ir pasižiūrėkime į save, padėkime kitiems, būkime bendrystėje ir padėkokime vieni kitiems už konkrečius atvejus, neliūdėkime dėl nesėkmių ar klaidų, nes niekas nevyksta veltui, o kaip yra, taip ir geriausia. Tik laikas padės suprasti, kokią pamoką kaip dovaną kiekvienas gyvenimo kelio žingsnis mums atnešė. Būkime kantrūs“, – tokiais pamąstymais su parodos atidarymo dalyviais sveikinosi Lekėčių moterų klubo vadovė Vaida Brazaitienė.

Tai devintą kartą Lekėčių bendruomenės moterų klubo surengta kalėdinių darbų paroda. Kaip pasakojo V. Brazaitienė, kasmet pasirenkama vis kita tema: 2015 m. rengiant parodą lekėtiškės gamino valgomas kalėdines kompozicijas, todėl ir pirmąją parodą pavadino „Skanios ir kvapnios Kalėdos“, kitais metais moterys kūrė ažūrinius darbelius, dar kitais – kalbino stiklą, kūrė darbus tik išskirtinai iš žalios spalvos, taip pat drobės, šieno, metalo, o pernai kūrė dekoracijas, žaisliukus Kalėdų eglutei, parodą pavadino „Įsileiskim į namus Kalėdas“.

Na, o šiemet moterys žvilgtelėjo per kalėdinius langus. V. Brazaitienė apgailestavo, kad ne visos moterys galėjo dalyvauti parodos atidaryme, o klubo narė Daiva Endziulienė paatviravo, kad langą parsivežė net iš Klaipėdos.

„Prieš kelis mėnesius pradėjau visų klausinėti, ar neturite langų. Prieš lapkričio šventes lankiausi Klaipėdoje, tai iš giminaičio ir parsivežiau. Lango rėmą papuošiau eglutės šakele, žaisliukais“, – pasakojo D. Endziulienė.

O štai Inga Gliožaitienė seną langą dekoravo sniego gniūžtėmis, Aušra Pažereckienė lango puošybai panaudojo vaško varveklius, Loreta Sadauskienė – pūkus, o ir kitų lekėtiškių moterų languose apsigyveno angelai, karpiniai, kabo nertos snaigės, pakabintos žvaigždės ir, be abejo, eglutės žaisliukai ar ant eglių šakelių stypsantys kankorėžiai. V. Brazaitienės lange įsikūrė baltų žvakių miškas. Ji pasakojo, kad darbą kūrė dvi dienas, po maždaug dvi valandas.

„Prancūziškos estetikos paslaptis – grožis slypi netobulume. Mes su savo tobulumo paieškomis kartais taip apsunkiname viską – gyvenimą, interjerus, santykius, galiausiai save patį... Juk per gyvenimą lengviau eiti ne vis daugiau iš savęs reikalaujant, bet apsupus save grožiu, pasiremiant it elegantiška lazdele teise klysti, nekeliant tobulumo standartų nei savo namui, nei vaikams, nei sutuoktiniui, nei savo paties elgesiui ar pasirinkimams. Mokėkime džiaugtis savo kasdienybe, gamta. Tegul nekyla klausimų apie tobulumą, pasinerkime į netobulą, tikro gyvenimo džiaugsmą. Nes tik tobulumas taip nuobodu. Jis visų ir visur vienodas... Mūsų langai, kad ir netobuli, bet tikrai labai skirtingi“, – tokiomis mintimis parodą apibūdino V. Brazaitienė.

Kaip pasakojo Lekėčių klubo moterys, parodos temos gimsta vienai parodai pasibaigus – jau tada žino, kokia tema kurs kitąmet, arba spontaniškai, kartais prieš pat parodos atidarymą.

„Kartais susirenkam visos ir siūlom, kokia tema kursim kitąmet. Kitą kartą – išvis susirinkus šiuo klausimu tik tyla stovi. Bet visuomet apsitariam, ar dar darom kalėdinių darbų parodą. Jau devynias padarėm, tai jubiliejinę dar tikrai kitais metais rengsim“, – žadėjo V. Brazaitienė.

Parodos atidaryme dalyvavęs fotografas Algirdas Jonas Repšys prisipažino, kad parodos pavadinimas jam atnešė įkvėpimo ir jis pagamino arbatą „Langas į gamtą“, kuria vėliau ir pavaišino parodos dalyvius.

„Ar susimąstome, kokia yra langų reikšmė kiekvieno gyvenime? Pro langą žiūri į gamtą, į miestą. Langas yra mūsų gyvenimo dalis. Kiek laiko prie lango praleidžiam?“ – svarstė A. J. Repšys siūlydamas moterims kitąmet kūrybai panaudoti galbūt net duris.

Ši Lekėčių moterų klubo paroda bendrystėn, kūrybiniam polėkiui sutelkia ne tik klubo nares, bet ir kitus lekėtiškius. Gražu žiūrėti, kai vanta nešinas atskuba poilsiavietės „Paliekys“ šeimininkas Dainius Venckūnas, giria už kūrybiškumą moteris miestelio seniūnas Ričardas Krikštolaitis, kuomet visi susėda jaukiuose Kulinarinio paveldo namuose ragauti jau minėtos D. Endziulienės ir kitų moterų kepinių bei gurkšnoti įvairiausių pačių surinktų žolelių arbatos.

Paroda veiks iki sausio mėnesio pabaigos.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.